Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Αυστηρές ποινές σε επιχειρήσεις που δεν δημοσιοποιούν ισολογισμούς …

Με μεγαλύτερα πρόστιμα, αναστολή των καταχωρίσεων στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), αποκλεισμούς από τους διαγωνισμούς δημοσίων συμβάσεων και από τις ενισχύσεις του ΕΣΠΑ θα τιμωρούνται οι επιχειρήσεις που δεν είναι συνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις τους για την εμπορική δημοσιότητα. 


Σε μια προσπάθεια μείωσης της γραφειοκρατίας, το νομοσχέδιο προβλέπει επέκταση ηλεκτρονικοποίησης των διαδικασιών και μείωση της κρατικής παρέμβασης. 

Το παραπάνω προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για τον εκσυγχρονισμό του ΓΕΜΗ και την εποπτεία των εταιρειών, το οποίο τέθηκε από χθες σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή τον Ιούνιο … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 08:44, 20 Απριλίου 2019). 

Πολύ σωστά, αλλά να μας πουν οι τεμπέληδες και διαπλεκόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι τι έκαναν στο περιελθόν με εταιρείες-μάγκες όπως η Μαρινόπουλος και άλλες. Μπορούν να μας διαβεβαιώσουν ότι δεν θα κάνουν και πάλι τα στραβά μάτια; Αμφιβάλλουμε γιατί δεν προβλέπονται συνέπειες.

Γιατί δεν προβλέπεται όμως να ισχύουν τα ίδια και για ΔΕΚΟ, εταιρείες του δημοσίου και όλα τα υπουργεία; Η πρότασή μας να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό έγινε στις 28 Μαΐου 2008 - βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.com/2008/05/blog-post_737.html;

Γιατί δεν εφαρμόζονται κανόνες Δημόσιας Κοινωνικής Ευθύνης στο δημόσιο τομέα όπως ισχύει για τον ιδιωτικό;.– βλέπετε την ανάρτηση «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Δημόσια Κοινωνική Ευθύνη …» στο https://simpleandclear.blogspot.com/2014/10/blog-post_87.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου