Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Βιομηχανία τροπολογιών εκτός θέματος …

Μπαράζ 20 τροπολογιών που καλύπτουν ζητήματα που αφορούν τις εφορευτικές επιτροπές για τις προσεχείς εκλογές, πρόστιμα για αυθαίρετα, υποθέσεις σχετικά με τη βιομηχανική κάνναβη, νομιμοποίηση καταβληθεισών αποδοχών σε προσωπικό ενός οργανισμού και θέματα εποχικών πυροσβεστών νομοθετήθηκαν επ’ ευκαιρία ψήφισης νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας το μεσημέρι της Τρίτης. 

Ολες οι τροπολογίες που έγιναν αποδεκτές από τον υπ. Παιδείας φέρουν υπογραφές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Το αρνητικό φαινόμενο των εκπρόθεσμων και άσχετων τροπολογιών δεν είναι καινούργιο, πλην όμως για τη διαιώνισή του στις παρούσες συνθήκες οι ευθύνες διαχέονται σε όλο το φάσμα του πολιτικού συστήματος, αλλά και στο προεδρείο της Βουλής … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 07:16, 25 Απριλίου 2019). 

Η Βουλή μετατράπηκε σε εξάρτημα και μακρύ χέρι του κόμματος, εν προκειμένω του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πρακτικές που ακολούθησαν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, εξελίχθηκαν σε μηχανισμό ελέγχου και ικανοποίησης συμφερόντων ατόμων, συντεχνιών, συλλογικοτήτων (κατά ΣΥΡΙΖΑ) και κάθε οργανωμένης ή μη, φίλα προσκείμενης στη κυβέρνηση ομάδας, ομαδούλας, σωματείου ή και ατόμου.

Έτσι διαιωνίζεται το χάος στη νομική βιβλιοθήκη - καλλίτερα αποθήκη - και ο καθένας προσπαθεί να βρει άκρη μέσω προσφορών και πρσφερομένων, αλλά εις βάρος των πολιτών, της πόλεως και της κοινωνίας. Τα παραδείγματα άπειρα. Τα αποτελέσματα εμφανέστατα. Οι επιδόσεις πενιχρότατες. Εις βάρος της εξέλιξης, της ευημερίας, του εκσυγχρονισμού ακόμα και σε τομείς που όλοι επιδιώκουμε τα ιδιά πράγματα, όπως η Υγεία, η Εκπαίδευση, οι μεταφορές, , οι επικοινωνίες, η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, η παραγωγή και η προστιθέμενη αξία κα..

Η Βουλή πρέπει να αποτελείται από 150 - 200 το πολύ μέλη. Αν οι ειδικοί αποφανθούν ότι πρέπει να υπάρχει και δεύτερο νομοθετικό σώμα, ας το επιχειρήσουμε με το μικρότερο δυνατό αριθμό μελών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου