Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Η τριτοβάθμια εκπαίδευση και ο δρόμος προς την αριστεία …

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών, με αδιάλειπτη λειτουργία 182 χρόνων, διαθέτει πάνω από 100.000 εγγεγραμμένους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, 800 καθηγητές όλων των βαθμίδων και εκτείνεται σε χώρους άνω των 2.000 στρεμμάτων.

  Το Πανεπιστήμιο Αθηνών αναβαθμίστηκε σε αναγνωσιμότητα και κύρος, επιμένει ο πρύτανης του Ιδρύματος καθ. Θάνος Δημόπουλος  INTIME NEWS

Τα τελευταία χρόνια, παρά τη βαθιά οικονομική κρίση που επηρέασε κάθε τομέα στη χώρα μας, έγινε εντατική και συλλογική προσπάθεια υποβάθρου σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του πανεπιστημίου –ακαδημαϊκό, διοικητικό, οικονομικό και υποδομές– και αναβαθμίστηκε η αναγνωρισιμότητα και το κύρος του. Με στοχευμένη προετοιμασία που ανέδειξε το σημαντικό ερευνητικό έργο των καθηγητών, υπήρξε σημαντική άνοδος στις διεθνείς πανεπιστημιακές κατατάξεις … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ, 06.01.2020 : 14:30).

Το συγκεκριμένο άρθρο έχει γράψει ο νυν πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών καθ. κ. Θάνος Δημόπουλος.

Ως πρώην μέλος του ΕΚΠΑ αντιλαμβάνεστε ότι το ενδιαφέρον μας ήταν μεγάλο. Άλλωστε ο καθ. κ. Θάνος Δημόπουλος έχει προβληθεί από τη φιλόξενη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ως ένας από τους πλέον διάσημους Ευρωπαίους ερευνητές με παγκόσμια απήχηση των ερευνητικών του επιτευγμάτων, ενώ γράφει μάλλον συχνά στην ίδια εφημερίδα. Ευλόγως λοιπόν διαβάσαμε απνευστί το εν λόγω άρθρο.

Αλλά οποία απογοήτευσης. Αντί το άρθρο να περιγράφει τις καινοτομίες τις οποίες προώθησε ο εκλεκτός κ. πρύτανης τα 5 και πλέον χρόνια που πρυτανεύει στο ΕΚΠΑ, απαριθμεί μια σειρά αιτημάτων που έχει κατά καιρούς διατυπώσει και επαναλαμβάνει εν είδη μαθητικής εκθέσεως ιδεών, μεταθέτοντας έτσι τις ευθύνες για το τι συμβαίνει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στις κυβερνήσεις.

Δράττομαι της ευκαιρίας να επαναλάβουμε και εμείς προτάσεις μας που απέρριψε ή αγνόησε ο κ. πρύτανης, που θα μπορούσαν να αλλάξουν πολλά πράγματα στο Αθήνησι:
·         Τη δημιουργία του Ασκληπιείου Πάρκου Αθηνών για την Υγεία και τον Πολιτισμό (1994)
·         Τη μετατροπή των εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου Λαϊκό σε ερευνητικά Εργαστήρια της Ιατρικής Σχολής (2014)
·         Την ίδρυση Μεταπτυχιακής Ιατρικής Σχολής (2017)
·         Τη μεταφορά κλινικών της Ιατρικής Σχολής στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν (2018)

Στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά υπάρχουν πολλές αναρτήσεις σχετικά τις προαναφερθείσες προτάσεις και το Παν. Αθηνών, την έρευνα, τους Ειδικούς Λογαριασμούς, την Τηλεϊατρική και άλλες τεχνολογικές εξελίξεις που πεισματικά οι καθ. του Παν. Αθηνών είτε αγνοούν είτε δε θέλουν να προωθήσουν.

Κρίμα. Απογοήτευση. Ως συνήθως.

ΥΓ: Στο άρθρο αναφέρεται επί λέξει ότι το ΕΚΠΑ έχει «800 καθηγητές όλων των βαθμίδων». Στην ιστοσελίδα του Πανεπιστήμιου καταγράφεται ότι τα μέλη ΔΕΠ του Ιατρικού Τμήματος (γνωστού ως Ιατρική Σχολή) είναι 550 περίπου. Μάλλον κάποιο λάθος θα έχει γίνει.  Ή μήπως πρόκειται για Τμήμα τέρας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου