Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Ο οδηγός έχει μεράκια ή ντέρτια …

Πήρα το λεωφορείο 418 στις 3 Ιανουαρίου 2020 να πάω στο σταθμό του Μετρό Χολαργού. Η απόσταση δεν είναι μεγάλη και διαρκεί 10-15 λεπτά της ώρας.

Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής ο οδηγός συνδιαλέγονταν στο κινητό του ενώ παράλληλα οδηγούσε. Σε κάποιο τμήμα της διαδρομές οδηγούσε με το ένα χέρι ενώ το άλλο ήτα απλωμένο στα δεξιά του. Ο οδηγός δεν ήταν νέος, γύρω στα 55 ή κάτι τέτοιο.

Μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος τι ακριβώς γίνεται με τις υπηρεσίες του ΟΑΣΑ; Κανένας δεν ελέγχει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών; Κανένας δεν ασχολείται με τη  ασφάλεια των επιβατών, του υλικού και του ίδιου του οδηγού; Όλοι έχουν αυτονομηθεί προφανώς και ο καθείς κάνει ότι του κατεβεί.

Οι πολίτες είναι έρμαια των διαθέσεων των (μη) επαγγελματιών, εν προκειμένω των οδηγών. Και κανένας δεν κάνει τη δουλειά του. Ιδίως οι αρμόδιοι και ιδιαιτέρα στα υψηλά κλιμάκια. Εκεί απλώς εισπράττουν παχυλούς μισθούς και καλοπερνούν.

Στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά έχουμε καταγράψει και άλλα περιστατικά που δείχνουν ότι τα προβλήματα είναι διαχρονικά και δεν βρίσκουν ποτέ λύσεις.

ΥΓ: Αγανακτούμε όταν βλέπουμε ανθρώπους κάθε κατηγορίας, ηλικίας και εμφάνισης, να μπαίνουν στο λεωφορείο ξεδιάντροπα, να στρογγυλοκάθονται και να μην πληρώνουν εισιτήριο. Και είναι δυστυχώς η πλειονότητα. Σε όλα τα μέρη του κόσμου γίνονται έλεγχοι. Εδώ πλήρης ασυδοσία. Επικρατεί ακόμα και σε αυτή την εκσυγχρονιστική κυβέρνησή μας που εμφανώς και απροκάλυπτα πλέον αντιγράφει τις πρακτικές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου