Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Οι υπουργοί στο σκάνερ Μητσοτάκη …

«Το ΜΑΖΙ είναι μια εφαρμογή, σαν ένα αναβαθμισμένο excell, που παρακολουθεί την πορεία πραγματοποίησης 11 στρατηγικών επιλογών, οι οποίες αναλύονται σε 110 στόχους, 516 δράσεις και 969 έργα και ο πρωθυπουργός μπορεί να δει σε ποιο σημείο βρίσκεται το καθένα από τα 969 έργα και πώς συμβάλλει στην εκπλήρωση στόχων και επιλογών», εξηγεί ο κ. Σκέρτσος. 


Στην ηλεκτρονική εφαρμογή ΜΑΖΙ πλήρη πρόσβαση έχουν μόνον ο κ. Μητσοτάκης και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Ακης Σκέρτσος (δεύτερος από αριστερά). 


Ο υπουργός αποτελεί πρόσωπο εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, έχοντας διακριθεί στο παρελθόν στη θέση του διευθυντή του γραφείου του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το 2010, επί κυβερνήσεως Παπανδρέου, αλλά και του Παναγιώτη Πικραμμένου την περίοδο της πρωθυπουργίας του το 2012 … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 14.01.2020 : 11:38).
Εμάς γιατί μας φαίνονται όλα αυτά μάταια; Χωρίς αξία, χωρίς συμβολή στην ορθολογική και αξιοπρεπή διακυβέρνηση και τελικά χωρίς αποτέλεσμα;

Όταν δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα (αν δοθούν) θα μάθουμε για δυσκολίες, ανυπέρβλητα εμπόδια, διαμαρτυρίες πολλών και άλλες δικαιολογίες που δεν άφησαν τους θαυμάσιους υπουργούς να ξεδιπλώσουν τις θαυμάσιες πολιτικές τους και τα στρατηγικά τους πλάνα για να λάμψει η δημοκρατία, η δίκαιη ανάπτυξη, ο εκσυγχρονισμός και η πρωτοπορία στην Ευρώπης και ίσως στον Πλανήτη Γη.

Ίσως αποδεσμευτούν μερικοί, χωρίς όμως συνέπειες και ίσως αξιοποιηθούν αλλού για να εισπράττουν τα αργύρια της προσφοράς τους στους πάντοτε δύστροπους πολίτες.

Εμείς ως πολίτες δεν χρειαζόμαστε σκάνερ, ΜΑΖΙ και άλλα εργαλεία που επινοούν οι στυλοβάτες τους συστήματος, με το αζημίωτο προφανώς. Το κλειδί λέγεται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ τη διαπιστώνουμε όλοι σε κάθε βήμα μας και δεν βλέπουμε να αλλάζει ΤΙΠΟΤΕ. 


Ελπίζουμε να μας διαβάζετε κύριε Σκέρτσο μας και πρωθυπουργέ κύριε Μητσοτάκη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου