Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Βίντεο από την επιχείρηση εντοπισμού και προσέγγισης της κυρίας Ρηνιώς στην Κίναρο …

Βίντεο από την επιχείρηση εντοπισμού και προσέγγισης της κυρίας Ρηνιώς, της μοναδικής κατοίκου της Κινάρου, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Το βίντεο είναι για τα πανηγύρια. Εδώ μόνον φωτογραφία 
                                             
Το σχετικό βίντεο δείχνει τον διασώστη του ελικοπτέρου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας τη στιγμή που προσεγγίζει το νησί αφού έχει εντοπίσει την κυρία Ρηνιώ στο σπίτι της … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ 07:53, 3 Ιανουαρίου 2020).

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει πια ντροπή, φιλότιμο και σοβαρότητα.

Ύστερα από 3 ημέρες «εξαφάνισης» της πραγματικά ηρωικής νησιώτισσας κυρα Ρηνιώς, κινητοποιήθηκε το θρυλικό ελληνικό κράτος, ξύπνησαν οι ακοίμητοι φρουροί του Έθνους, όλα τα βαρέα όπλα και τελικά παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες μπόρεσε το  σούπερ πούμα να φθάσει στη Κίναρο για να διαπιστώσει ότι μάλλον είχε τινάξει τα πέταλα η ηλεκτρογεννήτρια και έπεσε σιγή κινητών και ασυρμάτου.

Ευτυχώς η κα Ρηνιώ ήταν καλά στην υγεία της και οι υπεράνθρωπες προσπάθειες – όπως θα έλεγαν και οι θρυλικοί ρεπόρτερ των καναλιών – ήταν τελικά μάταιες, αλλά  απαραίτητες. Ίσως μάλιστα να παρασημοφορηθούν του χρόνου τέτοιες μέρες από τη μοναδική Ακαδημία Αθηνών.

Μερικές παρατηρήσεις:
  • 1.    Μόνον ύστερα από 3 ημέρες σιωπής αυτών των ηρωικών μορφών, αρχίζει να κινητοποιείται η κρατική μηχανή;
  • 2.    Γιατί δεν υπάρχουν εναλλακτικές δυνατότητες επικοινωνίας; Ας πούμε φρυκτωρίες!
  • 3.    Γιατί οι άνθρωποι αυτοί κατοικούν σε τέτοιες κατασκευές που ομοιάζουν με εκείνες των ζώων;
  • 4.    Γιατί το απαίσιο ελληνικό κράτος δεν μπορεί να χτίσει μερικές καλής ποιότητας κατοικίες και να ενθαρρύνει έτσι και άλλους Έλληνες να κατοικήσουν τα μικρά νησιά όπως η Κίναρος;
  • 5.    Γιατί, γιατί, γιατί;.
Φυσικά αυτά είναι πολύ ψιλά γράμματα για τους καλοζωισμένους των Αθηνών και όλων αυτών που ξέρουν μόνον να απαιτούν περισσότερα, μεγαλύτερα επιδόματα, περισσότερες αργίες, περισσότερα προνόμια, λιγότερες ώρες εργασίας και κανένα καταλογισμό ευθυνών και αξιολόγηση του έργου που ίσως παρέχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου