Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Σημεία και τέρατα …

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΙΚΟΛΕΤΟΠΟΥΛΟΣ* Το τοτέμ της Φυλής μας

Δύο από τα οξέα προβλήματα «Περιβάλλοντος και Ενέργειας» που έχουμε είναι τα εξής: Πρώτον, έχοντας πολύ πρόσφατα εγκαταλείψει εγχώριες τρέχουσες ενεργειακές πηγές όπως ο λιγνίτης, και αποστρεφόμενοι άλλες δυνητικές όπως η πυρηνική ενέργεια αλλά και το σχιστολιθικό αέριο και πετρέλαιο (όχι όμως και τις εισαγωγές των τελευταίων…), χρειάζεται να αναπτύξουμε και την τελευταία θερμίδα οποιασδήποτε άλλης εντόπιας ενεργειακής πηγής διαθέτει η χώρα.

Αθήνα διαμαντόπετρα στης Γης το δακτυλίδι ...

Το δεύτερο πρόβλημα, η διαχείριση των απορριμμάτων. Η Ελλάδα κατατάσσεται στις χαμηλότερες θέσεις της Ε.Ε.-28 στην ανακύκλωση αποβλήτων. Εμμένει επίσης στην πρακτική της ταφής σχεδόν του 95% των αποβλήτων, προκαλώντας ένα ατελείωτο πρόβλημα ρύπανσης … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 06.01.2020 : 21:32).

Όλοι μας ξέρουμε τα προβλήματα των σκουπιδιών. Όλοι μας συνεισφέρουμε αδιαλείπτως, συστηματικώς, προκλητικώς και με πάθος στο να διατηρηθεί η Ωραία Ελλάς ως ο καλλίτερος σκουπιδότοπος στην Ευρώπη. Ίσως και στον πλανήτη Γη.

Είναι ίσως το μόνο θέμα στο οποίο επιδεικνύεται πρωτοφανής εθνική ομοψυχία από όλα τα κόμματα εντός και εκτός Βουλής, την ίδια ώρα που επιτίθεντο το ένα στο άλλο με πρωτοφανή μανία, μίσος, απαξίωση και περιφρόνηση. Το δράμα είναι ότι τις ίδιες αντιλήψεις περί ιερών σκουπιδιών που δεν πρέπει κανείς να απαξιώσει, να μετατοπίσει, να επιδιώξει την τιθάσευσή τους και άλλα παρόμοια, επιδεικνύουν τα κόμματα εξουσίας και έτσι τα απορρίμματα, τα σκουπίδια, τα λύματα και κάθε είδους απόβλητά μας συντροφεύουν στην καθημερινότητά μας και διάβολε τα αγαπήσαμε και δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς αυτά.

Διαβάζεις το άρθρο και φρίττεις. Σου σηκώνεται η τρίχα και εύλογα αναρωτιέσαι ποιοι θησαυρίζουν εδώ και δεκάδες χρόνια από τα σκουπίδια που είναι παντού, ΠΑΝΤΟΥ και δεν αφήνουν να γίνουν σοβαρές μονάδες ανακύκλωσης, επεξεργασίας και αξιοποίησης.

Μάλλον ούτε η σημερινή εκσυγχρονιστική κατά την ίδια κυβέρνηση, φαίνεται διατεθειμένη να σπάσει τα φαύλο σκουπιδοκύκλο και έτσι μάλλον θα πορευθούμε και την τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα. Σκουπιδολάγνοι στη σκουπιδοβριθή Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου