Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Ερώτημα 6ο 2020 … για τις οφειλές προς την ΕΥΔΑΠ …

Αν καταλαβαίνουμε καλά η ΕΥΔΑΠ έχει πλέον αρχίσει να επιβάλλει την είσπραξη των οφειλόμενων καταναλώσεως νερού από τους καταναλωτές που δεν ήθελαν να πληρώσουν αυτό που καταναλώνουν επί χρόνια. Και αυτοί μπορεί να είναι ιδιώτες ή επιχειρήσεις. Αν το κάνει επί τέλους, πρόκειται για εφαρμογή πρωτίστως της λογικής και δευτερευόντως των Νόμων. Τα βάρη δεν πρέπει να αναλαμβάνουν οι νομοταγείς φορολογούμενοι.

Ωστόσο υπάρχει και μια άλλη κατηγορία καταναλωτών. Είναι ιδιωτικά δίκτυα ύδρευσης που καταναλώνουν νερό της ΕΥΔΑΠ, πληρώνονται οι λογαριασμοί σε κάποιο διαχειριστή και πρέπει να καταβάλλονται ανελλιπώς και άνευ καθυστερήσεως τα χρήματα στους δήμους, οι οποίο με τη σειρά τους πρέπει να τα καταβάλλουν στην ΕΥΔΑΠ. Και εδώ αρχίζει η παρανομία ή διαπλοκή και η παράβαση καθήκοντος.

Οι δήμοι αδιαφορούν και δεν επιβάλλουν την είσπραξη των ποσών που αντιστοιχούν στη κατανάλωση ύδατος και δεν πληρώνουν με τη σειρά τους την ΕΥΔΑΠ. Η ΕΥΔΑΠ αδιαφορεί επίσης για την είσπραξη. Έτσι συσσωρεύονται τεράστια πόσα που μένουν στις τσέπες κάποιων.

Το 2013 αν δε κάνουμε λάθος η κυβέρνηση επιχορήγησε του δήμους για να απαλλαγούν από τα χρέη προς την ΕΥΔΑΠ. Αλλά δε διεκδίκησαν ποτέ τα ποσά καταναλώσεως από τους καταναλωτές. Έτσι οι νομοταγείς καταναλωτές πληρώνουν, ενώ οι μπαταξήδες απαλλάσσονται και περιγελούν αρχές και νομοταγείς συμπολίτες.

Από τότε έχουν δημιουργηθεί νέα μεγάλα χρέη και η φάμπρικα επαναλαμβάνεται.

Τα αμείλικτα ερωτήματα: Τι κάνει η ΕΥΔΑΠ; Τι κάνουν οι δήμοι (όσοι έχουν τέτοιες περιπτώσεις); Τι κάνουν οι διαχειριστές της ύδρευσης; Τι κάνουν οι κκ. Εισαγγελείς (ακόμα και αν υπάρχουν καταγγελίες;) εναντίον της οργανωμένης τακτικής της μη πληρωμής υποχρεώσεων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου