Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Το απατηλό δημοσιονομικό πλεόνασμα …

Με τη βοήθεια των εταίρων μας αποφύγαμε την ολική καταστροφή, όπου πρώτο θύμα θα ήταν οι τραπεζικές καταθέσεις των πολιτών.

Όταν προς το τέλος του 2016 διάβασα ότι το πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα (ΠΔΠ) ήταν 4,5% του ΑΕΠ (έλλειμμα 2,1% το 2015) σκέφθηκα ότι η Ελλάδα πάλι «θαυματούργησε»: ίσως η μοναδική χώρα που βελτίωσε το ΠΔΠ κατά 6,5% του ΑΕΠ με μείωση του ΑΕΠ 0,4%.


Η κατά σχεδόν 10% του ΑΕΠ βελτίωση το 2014 οφείλεται στην οικονομική πολιτική που συνέδραμε στην άνοδο της εμπιστοσύνης επιχειρήσεων και καταναλωτών, συμβάλλοντας σε αύξηση 0,7% του ΑΕΠ το 2014, η πρώτη μετά 6ετή πτώση, με το ΠΔΠ να γυρίζει θετικό (0,4% του ΑΕΠ) έπειτα από 12ετία αρνητικών ΠΔΠ … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 26.01.2020).

Πολύ ενδιαφέρον άρθρο από πρόσωπο που κατέχει εξέχουσα θέση στην οικονομική ζωή της χώρας.

Προτείνουμε να το διαβάσετε. Αλλά πολύ φοβούμαστε ότι πλέον οι Έλληνες βρίσκονται σε πλήρη άρνηση και αδιαφορούν για το τι συμβαίνει γύρω τους. Έχουν ίσως αποφασίσει ότι ο αγώνας για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης είναι στα χέρια ενός πολιτικού συστήματος, που ενδιαφέρεται μόνον για την επιρροή του, τη μεγιστοποίηση των ωφελημάτων για τους ίδιους και τους κολλητούς τους. Μια ζωή με περιορισμένες  προοπτικές και μια ζωή περιστρεφόμενη γύρω από ρουσφέτια, απαξίωση των νόμων και μια θλιβερή όσο και τρομακτική για την ευημερία των πολιτών πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου