Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Σχέδιο με 30ετή ορίζοντα για τις οικιστικές εκτρώσεις, συγγνώμην πυκνώσεις …


H δυνατότητα τακτοποίησης αυθαιρέτων σε δάση για 30 έτη μετά την εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτης, μέσω ενός πλαισίου που θα καταρτίζεται ανά ομάδες περιοχών και θα προεγκρίνεται από το Συμβούλιο της Επικρατείας, είναι η πρόταση του υπουργείου Περιβάλλοντος για τις οικιστικές πυκνώσεις. Κύριος στόχος του υπουργείου είναι να μην έχει η νέα ρύθμιση την τύχη της προηγούμενης, η οποία ακυρώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας ως αντισυνταγματική. Ως δείγμα συμμόρφωσης με την απόφαση, το υπουργείο «θα αναρτήσει τις περιοχές» που εξαιρέθηκαν προσωρινά από τον δασικό χάρτη όντας μέσα στα όρια οικιστικών πυκνώσεων … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ 07:22, 25 Φεβρουαρίου 2020).


Οι εκλογομάγειροι της ΝΔ έπιασαν αμέσως δουλειά και ξεκινώντας από τη θρυλική πλέον εφεύρεση και καινοτομία του ΣΥΡΙΖΑ περί Οικιστικών Πυκνώσεων (η «πατρότητα» της ρύθμισης ανήκει στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος το 2016 κ. Γιάννη Τσιρώνη), προσπαθούν τώρα που έβγαλε άχρηστο το σχετικό νομοθέτημα του ΣΥΡΙΖΑ το ΣτΕ, να καλύψουν όλους τους αυθαίρετους της επικράτειας και μάλιστα αυτούς που έχτισαν χωρίς να το πάρει χαμπάρι κανείς (έτσι γίνονται οι περιουσίες των δημοσίων υπαλλήλων) μέσα στα δάση.  

Ρυθμίζουν τα εγκλήματα κατά της Φύσεως για 30 χρόνια και είμαστε σίγουροι, με τη προοπτική και τη βεβαιότητα ότι κάποιος άλλος θα παρατείνει τα 30 χρόνια στα 60, στα 90, στο άπειρο.

Το όφελος; Προσδοκία υπερψήφισης της ΝΔ στις επόμενες εκλογές.

Η λογική λέει να αφήσετε τους ιδιοκτήτες να χαρούν τα προϊόντα του εγκλήματος τους, έναντι αμέσου καταβολής όλων των νόμιμων δαπανών αδειοδότησης συν ένα τσουχτερό πρόστιμο για την αποκατάσταση του δάσους, για όσο χρονικό διάστημα ζουν. Μετά το θάνατό τους το οίκημα κατεδαφίζεται αμέσως και αποκαθίσταται το δάσος ή οι άλλες νόμιμες χρήσεις της γης. Την ίδια ρύθμιση είχαμε προτείνει για όλα τα αυθαίρετα από το 1985 … - βλέπετε π.χ. http://simpleandclear.blogspot.com/2013/04/blog-post_18.html και εκεί αναφορές - αλλά αυτή η ρύθμιση μάλλον δε φέρνει ψήφους και άρα δεν επιλέχτηκε.

Τι θα γίνει φωστήρες της κυβέρνησης αν ο ιδιοκτήτης πεθάνει στα π.χ. 10 χρόνια και αφήσει την περιουσία του στα παιδιά του; Οι νέοι ιδιοκτήτες δε θα συνωστίζονται στα γραφεία των πολιτικών με αίτημα νέες ρυθμίσεις και εξαιρέσεις από τους Νόμους που αφορούν τους βλάκες νομιμόφρονες πολίτες;

Και φυσικά θα τους κάνετε το χατίρι γιατί είναι πολλές χιλιάδες, ευκατάστατοι και έχουν τους τρόπους τους να πείθουν. Ή κάνουμε λάθος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου