Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

ΥΠΕΝ: Επιταχύνονται τα έργα διαχείρισης λυμάτων …

Την προώθηση των έργων έτσι ώστε έως το τέλος του 2022 να έχουν ολοκληρωθεί οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων για περιοχές με πληθυσμό άνω των 2.000 κατοίκων, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, καθηγητής Κωνσταντίνος Αραβώσης, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Καθοδήγησης για το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Υποδομών Λυμάτων Οικισμών Προτεραιότητας.


Επίσης εκτίμησε ότι έως το 2027 οπότε ολοκληρώνεται η νέα προγραμματική περίοδος θα έχει ολοκληρωθεί η κάλυψη ολόκληρης της χώρας, πέραν των σημείων προτεραιότητας, που είναι οι μεγαλύτεροι οικισμοί. Στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκαν επίσης, οι προοπτικές ένταξης στη νέα προγραμματική περίοδο ( έως το 2027) έργων εξοικονόμησης νερού και αφαλατώσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης επί τάπητος τέθηκε η έως τώρα πορεία εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Λυμάτων, ενώ κρίθηκε αναγκαία η υιοθέτηση ενός συνόλου ενεργειών για την επιτάχυνσή του, καθώς επίσης και η επικαιροποίησή του, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι στόχοι της τρέχουσας και της νέας προγραμματικής περιόδου … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ UPD:20:24, Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου2020 20:16).


Τα ακούμε χρόνια τώρα. Έργα δεν βλέπουμε και μάλιστα καλά και αποτελεσματικά. 

Η πρώτη μας αντίδραση στην είδηση είναι ότι ο καφές μοιάζει καλός και φαίνεται να τον απολαμβάνουν οι κκ. της παρέας της εικόνας, μια και έχουν μάθει να την περνούν ζωή και κότα χωρίς να κάνουν τίποτε ουσιαστικό.

Δε θα έπρεπε να εκπροσωπείται και η Περιφέρεια Αττικής μια και αυτή εκτελεί σήμερα το μεγαλύτερο έργο στην Ανατολική Αττική; Έχουμε γράψει επανειλημμένως περί του έργου αυτού στις Ιστοσελίδες http://asclepieionpark.med.uoa.gr/AttikoParkoVravronas/ , αλλά κανένας δεν ενημερώνει τους πολίτες, ούτε και η προηγούμενη Επίτροπος κα Κρέτσου προς τη οποία απευθυνθήκαμε. Όλα φαίνεται να γίνονται σχεδόν από μόνα τους. Με τον εργολάβο να κάνει ότι θέλει.

Αυτή δεν είναι δημόσια διοίκηση. Είναι Οπερέτα Μπούφα.(ΣΣ: … ιδιαίτερο είδος μελοδράματος, στην όπερα μπούφα, η οποία (είτε ως κλασσική όπερα, είτε ως οπερέτα) μπορεί, με το σατυρικό και παρωδιακό χαρακτήρα της, να ελέγξει το ήθος και την εντιμότητα μιας πολιτικής εξουσίας ή να καταστρατηγήσει με πονηριά τη λογοκρισία ενός ολοκληρωτικού κράτους …. Απόσπασμα απο το κείμενο https://www.eproodos.gr/post/o-kosmos-ypoklinetai-stin-elliniki-moysiki-kai-oi-ellines-tin-agnooyme ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου