Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Τα απορρίμματα δεν είναι σκουπίδια …

Να βγει από τον ρόλο του ουραγού όλων των εξελίξεων και να πραγματοποιήσει μια «επανάσταση» στον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων καλείται πλέον η Ελλάδα. Μέσα στο έτος η χώρα θα ενσωματώσει πέντε νέες κοινοτικές οδηγίες, που περιλαμβάνουν καινούργιους, πιο δεσμευτικούς στόχους για τα διαφορετικά ρεύματα αποβλήτων και μια εντελώς διαφορετική λογική στη διαχείριση.

                                                              
Ολα αυτά ενώ η Ελλάδα πασχίζει ακόμα για τα βασικά, όπως το κλείσιμο των παράνομων χωματερών και την εισαγωγή στην ελληνική κοινωνία της χωριστής συλλογής των οικιακών βιοαποβλήτων. Οι νέες οδηγίες εστιάζουν στα αστικά απόβλητα. Ζητούμενο της νέας νομοθεσίας είναι η μετάβαση από την «κοινωνία της ανακύκλωσης» στην «κυκλική οικονομία», με νέους φιλόδοξους στόχους … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ 14:27, 11 Φεβρουαρίου 2020).


Δυστυχώς οι περισσότεροι Έλληνες δεν το γνωρίζουν .Και έτσι συμπεριφέρονται με πλήρη άγνοια και ως αποτέλεσμα η Ελλάς έχει μεταβληθεί σε απέραντο σκουπιδότοπο.

Οι Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως δεν έχουν πέραση εδώ και πρόστιμα που επιβάλλει για νόμιμες και παράνομες χωματερές - την εμβληματική Ελληνική πατέντα – και την απουσία σοβαρών εγκαταστάσεων επεξεργασίας υγρών αποβλήτων δε συνετίζουν κανένα. Ίσως γιατί το ελληνικό γκουβέρνο πληρώνει αδιαμαρτύρητα και δεν ενημερώνει τους πολίτες και ιδίως δεν τους καταλογίζει σε ατομικό επίπεδο τις δαπάνες, με βάση την αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει».

Διαβάστε καλά και προσπαθήστε να κατανοήσετε το άρθρο και τις αναφερόμενες σε αυτό ευρωπαϊκές Οδηγίες.

Ποιοι έχουν καταδικάσει την Ελλάδα σε απέραντο σκουπιδότοπο; Γιατί κανενός κυβερνήτη δεν ιδρώνει το αυτί; Ποιοι κρύβονται πίσω από την αδιαφάνεια, τους χουντοσυνδικαλιστάδες, το μαύρο χρήμα, τη καταστροφή του Περιβάλλοντος, τη βρώμα και τη δυσωδία; Προφανώς αναπάντητα ερωτήματα.

Προσπάθησε και αυτή η κυβέρνηση να κατανοήσει το πρόβλημα αλλά δεν βλέπουμε αποφάσεις, δραστηριότητα και έργα. Μάλλον θα αφήσουν και αυτοί το πρόβλημα στους επόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου