Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

ΓΓΠΠ: Ευρεία σύσκεψη για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου …

Ευρεία σύσκεψη υπό τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, συγκλήθηκε το Σάββατο, με τη συμμετοχή των 52 νέων διοικητών των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Νομών της χώρας, σε συνέχεια των χθεσινών συσκέψεων του ΓΓΠΠ με ανώτατα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος. 

Τους καμαρώνω ...

Η σύσκεψη έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων του ΠΣ, παρουσία του αρχηγού, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, του υπαρχηγού αντιστράτηγου Ιάκωβου Κλεφτοσπύρου, του επιτελάρχη αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου και του εθνικού διοικητή Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, παρουσία και των δύο νέων προϊσταμένων Κλάδων του αρχηγείου του ΠΣ, των έξι νέων συντονιστών επιχειρήσεων που έχουν οριστεί για όλη την Επικράτεια, του διοικητή του νέου Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) και του διοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, όπως προβλέπονται από τον νέο Νόμο 4662/20 για την αναδιοργάνωση του ΠΣ … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:16:56, Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020 16:54).


Με τόσους στρατηγούς είμαστε σίγουροι ότι οι φωτιές θα υποκλιθούν στα γαλόνια και δεν θα τολμήσουν εφέτος το καταστροφικό έργο τους.

Αν και δυσκολεύομαι να χαρακτηρίσω καταστροφικό το έργο των πυρκαγιών μια και ένας ολόκληρος κόσμος ζει και βασιλεύει χάρις σε αυτές. Αλήθεια μήπως ο νεοδιορισθείς επιτελάρχης κ. Χαρδαλιάς ή τέλος πάντων το υπουργείο Εσωτερικών μπορεί να αναθέσει μελέτες υπολογισμού του όλου κύκλου εργασιών τους αντιπυρικού συστήματος;

Αν βέβαια εξαιρέσει κανείς τα τραγικά θύματα σε ανθρώπους και το ζωικό βασίλειο πάρα  πολλοί νεοέλληνες έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στις πυρκαγιές. Σκεφθείτε τις περιούσιες που έχουν δημιουργηθεί, τις θέσεις απασχόλησης, τους εξοπλισμούς, τους μηχανισμούς που έχουν σχεδιαστεί και ρίχνονται κάθε χρόνο στη μάχη.

Εμείς .ως αφελείς πολίτες της μοναδικής αυτής χώρας στον Πλανήτη Γη, επανερχόμαστε το παλιό αίτημά μας προς την ΠΠ να οργανώσει ένα αποτελεσματικό μηχανισμό απομάκρυνσης των ξερών κλαδιών και χόρτων και φύλλων πεύκων που κάθε χρόνο από τους χειμερινούς μήνες στολίζουν τις γωνίες των δρόμων σε πόλεις και χωριά της Ελλάδος – βλέπετε  https://simpleandclear.blogspot.com/2018/08/blog-post_91.html - και δεν φεύγουν παρά μόνον κατόπιν εντόνων διαμαρτυριών των πολιτών και πάντως όποτε θέλουν οι αρμόδιοι και όχι όταν πρέπει,

Τα ακούτε κ. Χαρδαλιά; Και μη μου πείτε ότι δε διαβάζετε τα μηνύματα που σας στέλνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου