Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Σε είκοσι ημέρες εγκαινιάζεται η λειτουργία του πρώτου δημόσιου τεμένους της Ευρώπης …

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ετοιμασία του ισλαμικού τεμένους των Αθηνών και όλα δείχνουν ότι σε περίπου είκοσι ημέρες θα γίνει και η επίσημη τελετή των εγκαινίων του.

Ο λατρευτικός χώρος που θα εξυπηρετεί τις θρησκευτικές ανάγκες της πολυάριθμης ισλαμικής κοινότητας του Λεκανοπεδίου πρόκειται να ανοίξει τις πύλες του και όλα είναι πλέον έτοιμα.


                                                        
                                                        
                                                                           Έτσι θα είναι το νέο τέμενος


Φαίνεται να βρισκόμαστε το τέλος της πολύχρονης περιπέτειας που εσκεμμένα περιέπεσε το δημόσιο. Ο κακόπιστος θα πει προκείμενου να ανθίσουν τα παράνομα τζαμιά, οι χώροι λατρείας των μουσουλμάνων που «βρέθηκαν» ¨στην Ελλάδα ουρανοκατέβατοι κατά χιλιάδες.

Φαίνεται να υπάρχουν καλά στοιχεία, όπως ο περιβάλλον χώρος, η παιδική χαρά, το μάλλον μίζερο σιντριβάνι.

Αλλά  αυτό που βγάζει μάτι που λέμε, είναι η αισθητική της προσόψεως του Τεμένους. Φέρνει προς συνεργείο, αποθήκη, δημοτικό γυμναστήριο, γκαράζ ή κάτι ανάλογο τέλος πάντων. Πάντως δεν έχει την όψη ΄χώρου λατρείας και Τεμένους.

Αν δει επίσης κανείς του χώρους των λουτρών, μάλλον δεν θα έχουν καμιά λειτουργικότητα υστέρα από κάποιους μήνες, Όλα στο πόδι με αρχιτέκτονα από Λαϊκή ή παζάρι, πάντως ελληνικό. Όχι απόφοιτο Αρχιτεκτονικής Σχολής πάντως.

Εκείνη δε η θλιβερή τεράστια μπλε επιγραφή στην πρόσοψη τι εξυπηρετεί και γιατί είναι απαραίτητη κύριοι.

Εγώ ντρέπομαι για το δημόσιο έργο, την αισθητική του και το σεβασμό πρωτίστως που πρέπει εκπέμπει στους Έλληνες μουσουλμάνους και όλους όσους επιθυμιών να προσεύχονται σε χώρο λατρείας.

Ξεφτίλα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου