Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Το μέλλον της Ιατρικής: Τεχνολογία ή Ιατρική του Τρόπου Ζωής; …

Η Ιατρική λειτουργεί με βασικό σκοπό και αποστολή την καλή υγεία, ευημερία και ευτυχία του ανθρώπου. Ο Ιπποκράτης διαιρούσε την Ιατρική σε τρεις κλάδους, τη Φυσική (Παθολογία), τη Χειρουργική και τη Διαιτητική (του Τρόπου Ζωής), και αυτή η αντίληψη ισχύει και σήμερα.

Αναμφίβολα, η Επιστήμη, η Καινοτομία και η Τεχνολογία έχουν συνεισφέρει και εξακολουθούν να συνεισφέρουν τα μέγιστα στην πρόοδο και των τριών διαστάσεων της Ιπποκρατικής Ιατρικής … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 08, 03.2020 : 20:59).


Σωστά τα λέει ο κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΧΡΟΥΣΟΣ (Ο κ. Γεώργιος Π. Χρούσος είναι ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας στο ΕΚΠΑ, διευθυντής του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Υγείας Μητέρας, Παιδιού, και Ιατρικής Ακριβείας. Επικεφαλής έδρας UNESCO Εφηβικής Υγείας και Ιατρικής). Ασφαλώς το μείζον θέμα είναι η Υγεία.

Άλλωστε αυτά διαμηνύει ο ορισμός της Υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. «Υγεία είναι η πλήρης σωματική, ψυχική και κοινωνική ευεξία τους ατόμου».

Έτσι μπορεί να πει κάποιος ότι και ο κ. Χρούσος υποστηρίζει, αν όχι το Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών (βλέπετε http://asclepieion.mpl.uoa.gr/Parko/maketes.htm), τουλάχιστον το μοντέλο των Σύγχρονων Ασκληπιακών Πάρκων. Που κανένας αρμόδιος στην Ελλάδα από το 1994 μέχρι σήμερα δε θέλει να λάβει σοβαρά υπόψη του και να το προωθήσει διεθνώς.

Αλλά έτσι είναι η ζωή. Θα τα καταλάβουν όταν εμείς δεν θα υπάρχουμε πια!.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου