Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Τα λέγαμε, δεν τα έκαναν, τα κάνουν τώρα, ευτυχώς …

Διαβάζουμε από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 12ηςΜαρτίου 2020:

… Σύμφωνα με άριστα ενημερωμένη πηγή της «Κ», της χθεσινής σύγκρουσης ανοικτά του ακρωτηρίου Σκανδάρι είχε προηγηθεί «δυναμική» επιχείρηση του Λιμενικού προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος βάρκας με παράτυπους μετανάστες εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Η επιχείρηση διήρκεσε αρκετή ώρα. Σε αυτό το διάστημα, το περιπολικό της λιμενικής αρχής Κω, πραγματοποιώντας ελιγμούς, δεν επέτρεψε στη βάρκα με τους μετανάστες να περάσουν την οριογραμμή, ενώ υποχρέωσε την τουρκική ακτοφυλακή να περισυλλέξει τους αλλοδαπούς μεταφέροντάς τους πίσω στην ακτή της Τουρκίας. …

Συνεπώς τους όσους ήρθαν στην Ελλάδα χρόνια τώρα, τους μαζεύαμε, τους υποδεχόμασταν, τους διασώζαμε χωρίς να είναι σε οποιονδήποτε κίνδυνο, ακόμα και ίσως τους καλοδεχόμασταν.

Αυτό κυρίες και κύριοι που διαθέτουμε ως κοινωνία δεν είναι κράτος. Είναι γειτονιά που περνά του καθενός η άποψη για όσα αφορούν όχι τον ίδιο, αλλά  όλους τους άλλους. Παραλογισμός και εγκληματικές πρακτικές. Χωρίς ίχνος λογικής, εκπορευόμενες από ιδεοληψίες και ταπεινά κομματικά συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου