Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Ύπατη Αρμοστεία: Φύλαξη των συνόρων αλλά και αυτοσυγκράτηση στην απώθηση …

Έκκληση για ηρεμία στα ελληνοτουρκικά σύνορα απηύθυναν σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη, ζητώντας να μην γίνεται χρήση «υπερβολικής» βίας εναντίον των χιλιάδων μεταναστών που συρρέουν προσπαθώντας να περάσουν στην Ευρώπη. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ 

«Οι χώρες έχουν ασφαλώς το νόμιμο δικαίωμα να ελέγχουν τα σύνορά τους και να διαχειρίζονται τις παράνομες μετακινήσεις, όμως θα πρέπει να δείχνουν αυτοσυγκράτηση στη χρήση υπερβολικής και δυσανάλογης βίας και να εφαρμόσουν ένα σύστημα που θα επιτρέπει να υποβάλλονται αιτήματα για παροχή ασύλου με συντεταγμένο τρόπο», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες (UNHCR), ο Μπάμπαρ Μπαλούτς, σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το Γαλλικό Πρακτορείο… (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:15:40, Κυριακή, 01 Μαρτίου 2020 15:33).

Μας δουλεύουν όλοι. Ας έρθουν εδώ να δουν τι γίνεται και ας αφήσουν τις συστάσεις και τις νουθεσίες. Αλλά φαίνεται ότι όσο ποιο μεγάλος είναι ο μισθός τους τόσο περισσότερο αναίσθητοι γίνονται.

Η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία στα Ηνωμένα Έθνη για να αναθεωρηθεί το καθεστώς της παροχής ασύλου και προστασίας πολιτών χωρών που καταθέτουν αιτήσεις σε χώρες της επιλογής τους. Και να μελετηθεί σοβαρά το κριτήριο της επιστροφής στη χώρα προέλευσης όταν οι συνθήκες γίνουν ευνοϊκές..

Μέγα θέμα είναι επίσης οι διακινητές και η προστασία που τους παρέχεται από κυβερνήσεις για την προώθηση των δικών τους σχεδίων εναντίον ή εις βάρος άλλων χωρών. Η περίπτωση της απαράδεκτης συμπεριφοράς της Τουρκίας προς την Ελλάδα είναι χαρακτηριστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου