Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Γιατί τόση ησυχία στα τουρκοβουλγαρικά σύνορα; …

Τα χερσαία σύνορα ανάμεσα σε Τουρκία και Βουλγαρία είναι 259 χιλιόμετρα - παρόλα αυτά πρόσφυγες και μετανάστες δεν συρρέουν εκεί... Τα βουλγαρικά ΜΜΕ μεταδίδουν πόσο «αποτελεσματικές» είναι οι αρχές.

© picture-alliance/NurPhoto/H. Rusev Provided by Deutsche Welle 

Οκτώβριος 2019 συνάντηση με τον Βούλγαρο Πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ. Μια μικρή ομάδα προσκεκλημένων δημοσιογράφων από την Deutsche Welle με έκπληξη ακούει μια τηλεφωνική συνομιλία του Πρωθυπουργού, ο οποίος μάλιστα πατάει ένα κουμπί για να τη βάλει σε ανοιχτή ακρόαση. «Κύριε Μπόρίσοφ, όλα είναι ήσυχα στα σύνορα με την Τουρκία» δηλώνει ο επικεφαλής της συνοριοφυλακής … (dw.com, 3 Μαρτίου 2020).


Στην ανάρτησή  https://simpleandclear.blogspot.com/2020/03/blog-post_34.html    είχαμε εκφράσει την απορία μας σχετικά με την αναφορά των ευρωπαίων αξιωματούχων στη Βουλγαρία, εν μέσω της συντονισμένης επιδρομής μισθοφόρων του Ερντογκάν προκειμένου να διαρρήξουν τα Ελληνικά ΄σύνορα και να βρεθούν σε έδαφος της Εβραϊκής Ενώσεως.

Αργότερα στις ιστοσελίδες του ενημερωτικού ισοτόπου MSN διαβάσαμε το άρθρο της Deutsche Welle που παρέχει ορισμένα στοιχεία που εξηγούν τα περί Βουλγαρίας.

Η απορία όμως παραμένει: Τι είναι αυτό που κάνει τους Ευρωπαίους διστακτικούς σχετικά με τα Ελληνικά πράγματα και γιατί οι Ευρωπαίοι έχουν αφήσει την Ελλάδα να τα βγάλει πέρα μόνη της με το μεταναστευτικό και τις σχέσεις τις με την Τουρκία; 

Ίσως η επίκυψη των επί κεφαλής της ΕΕ στον Έβρο σήμερα 3 Μαρτίου 2020 να αποτελεί  αλλαγή σελίδας, πράγμα που ευχόμαστε. Ή μήπως είναι απλώς θέμα δημόσιων σχέσεων και κινήσεις κατευνασμού κάποιων αντιδράσεων στο εσωτερικό μέτωπο ορισμένων χωρών;

Ο χρόνος θα δείξει. Και φυσικά οι χειρισμοί του θέματος από την Ελληνική κυβέρνηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου