Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Νόμοι, Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και κοινή λογική …

Προκειμένου οι κυβερνήσεις να αντιμετωπίσουν έκτακτες καταστάσεις και θέματα που πρέπει να επιλυθούν άμεσα, καταφεύγουν σε καταθέσεις τροπολογιών σε άσχετα συνήθως νομοσχέδια– πράγμα που απαγορεύεται  από το Σύνταγμα - ή σε ΠΝΠ και επικύρωση/νομοθέτηση εκ των υστέρων. Όλα στην υπηρεσία της σκοπιμότητας και του τεχνητού ίσως επείγοντος;

Η επίκληση του επείγοντος δεν είναι κατ΄ ανάγκη αληθής, δεδομένου ότι ορισμένα από αυτά τα θέματα τα ξεχνούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα μήπως και ωριμάσουν (με πιθανότερη κατάληξη όμως να σαπίσουν, όπως τα φρούτα). Δηλαδή δεν είναι πλέον ακατάλληλα προς εφαρμογή

Όμορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος.

Εμείς ως απλοί πολίτες σκεφτόμαστε ότι πρέπει να υπάρξει και ένα άλλος τρόπος ή διαδικασία λήψης σημαντικών αποφάσεων της κυβερνήσεως ή αποφάσεων που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσες και επείγουσες ρυθμίσεις προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Μια τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση άμεσης λήψης αναγκαίων αποφάσεων είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Προτείνουμε τη διατύπωση από τη Βουλή (ολομέλεια ή τμήματα αυτής, που βρίσκονται σε λειτουργία) σχέδια αποφάσεων, με εισήγηση της κυβερνήσεως ή υπουργών ή και ακόμα ομάδας βουλευτών όχι μικρότερης π.χ. των 10, και απόφαση κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας. Η απόφαση αυτή θα είναι άμεσα εκτελεστή και δεν θα χρειάζεται επικύρωση από νόμο. Θα έχει όμως συγκεκριμένη χρονική περίοδο εφαρμογής. Τροποποιήσεις θα μπορούν να γίνουν και πάλι μέσω της Βουλής. Και θα φέρει το τίτλο «Η Βουλή των Ελλήνων αποφασίζει …»

Καλό είναι να ακούσουμε και αντίλογο. Και το τι λένε οι νομικοί και οι αρμόδιες υπηρεσίες  της Βουλής των Ελλήνων. Ωστόσο το πλεονέκτημα μιας τέτοιας ρύθμισης είναι ότι ολόκληρη η Βουλή θα είναι υπεύθυνη των αποφάσεων και όχι μόνο η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου