Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Οικονομική Ζώνη Νοτίων Βαλκανίων …

Μήπως είναι σκόπιμο και αποτελεσματικό Ελλάς, Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία, αρχικώς και με την έγκριση της ΕΕ να συμπτύξουν μια «κοινή» ζώνη οικονομικής συνεργασίας με εναρμονισμένες πολιτικές σε θέματα οικονομικού ενδιαφέροντος;

Οι διαπραγματεύσεις μπορούν να αφορούν θέματα  όπως φορολογία, τυποποίηση προϊόντων, προδιαγραφές και κανόνες παραγωγής, διάθεσης και εξαγωγών αγροτικών προϊόντων, φυτοπροστασία, νέες τεχνολογίες στην πρωτογενή παραγωγή, διευκόλυνση διακίνησης προϊόντων και υπηρεσιών, κοινά ερευνητικά προγράμματα, ενέργεια, άρδευση και διαχείριση υδάτων, δασική πολιτική και ανάπτυξη, έλεγχο κλιματικών παραμέτρων, προβλέψεις και επιπτώσεις στρατηγικών, προγράμματα διαχείρισης (logistics), ρύπανσης και διαχείρισης αποβλήτων, διασυνοριακή εργασία, ανώτατη εκπαίδευση και πάρα πολλά άλλα. Φυσικά θα πρέπει τα τεθούν προτεραιότητες και να γίνει επεξεργασία προγραμμάτων προς άμεση υλοποίηση.

Η συνεργασία θα οδηγήσει σε ανάπτυξη των παραμεθορίων περιοχών και θα διευκολύνει τη ταχύτερη ανάπτυξη και ευημερία των περιοχών των τριών χωρών, που τώρα υστερούν και έχουν περιορισμένες προοπτικές ανάπτυξης.

Το πείραμα μπορεί να αρχίσει να υλοποιείται άμεσα, ενώ θα μπορούσε να λάβει την άμεση συνδρομή της ΕΕΕ και άλλων τυχόν ενδιαφερομένων χωρών.

ΥΓ: Στις 26/2/2020 πραγματοποιήθηκε το Δ' Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας των δύο χωρών, στην Αλεξανδρούπολη. Επικεφαλής των αντιπροσωπειών ήταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο ΜπορίσοφΚατά τη διάρκεια του Ανωτάτου Συμβουλίου υιοθετήθηκε Κοινή Διακήρυξη, με την οποία οι διμερείς σχέσεις διευρύνονται και ενδυναμώνονται στους τομείς της άμυνας, ασφάλειας, πολιτικής προστασίας, οικονομίας, ενέργειας, μεταφορών, υποδομών, διασυνοριακής συνεργασίας, πολιτισμού, εκπαίδευσης και αθλητισμού. Περισσότερα στο https://www.kathimerini.gr/1066569/article/epikairothta/politikh/koinh-diakhry3h-elladas---voylgarias-gia-sysfi3h-kai-dieyrynsh-twn-dimerwn-sxesewn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου