Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Ερώτημα 9ο 2020 … για τους εκπαιδευτικούς σε υποχρεωτική αργία …

Καταλαβαίνουμε ότι ο μισθός των δασκάλων και καθηγητών κάθε βαθμίδας καταβάλλεται κανονικά, ενώ παραμένουν στα σπίτια τους.

Ακούστηκαν δειλά δειλά κάποιες παραινέσεις και υποσχέσεις για εξ αποστάσεως απασχόληση των παιδιών και των μαθητών, αλλά δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως προγράμματα, διαδικασίες και σχέδια σοβαρής επεξεργασίας των δυνατοτήτων αξιοποίησης των συγχρόνων τεχνολογιών.

Δεν έχουμε ακούσει  τίποτε όμως για τα πανεπιστήμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ίσως να γίνονται προσπάθειες ή να έχουν τεθεί σε εφαρμογή κάποια προγράμματα, αλλά. ίσως εμείς να μην το αντιληφθήκαμε,

Οι καιροί είναι δύσκολοι, πολύ δύσκολοι.

Πρέπει άμεσα κάθε πανεπιστήμιο ξεχωριστά, ίσως και κάθε σχολή και τμήμα να ανακοινώσουν τα δικά τους εξ αποστάσεως εκπαιδευτικά προγράμματα.

Τουλάχιστον για να μην υπάρχει η υποψία ότι τα μέλη του διδακτικού προσωπικού κάθονται και δεν κάνουν τίποτε ή απασχολούνται σε δικά τους εκτός πανεπιστήμιων αντικείμενα.

Ίσως τα πράγματα να είναι ευκολότερα στο τομέα της Ε&Τ, αλλά είναι λογικό να μάθουμε και εμείς οι πολίτες και χρηματοδότες των δραστηριοτήτων αυτών, τι ακριβώς συμβαίνει στο τομέα αυτό και εντός της Ελλάδος και σε επίπεδο διεθνών συνεργασιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου