Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Μια άλλη διάσταση του μεταναστευτικού …

Η Τουρκία όπως άλλωστε και η Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια άφηναν να μπαίνουν στη χώρα εκατομμύρια ξένοι πολίτες αγνώστων προθέσεων - εκτός των προφανών. Η Τουρκία μάλιστα πιστεύουμε ότι τους είδε ως αναπτυξιακή συνιστώσα, πολύ μεγαλυτέρων διαστάσεων από ότι η Ελλάς.

Όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως νόμιζαν και αναζητούν και οι δυο δυνατότητες εξαγωγών. Οι καταστάσεις όμως είναι δύσκολες, πολύ δύσκολες.

Ο Ερντογκάν θέλει να κάνει μια ζώνη ασφαλείας εντός του Συριακού εδάφους και εκεί να χτίσει με χρηματοδότηση της ΕΕ σπίτια για την εγκατάσταση Σύριων προσφύγων που βρίσκονται σήμερα εντός της Τουρκίας. Ως πρώτο βήμα έκανε εισβολή στη Συρία και κατάλαβε μια ζώνη 10 χιλιομέτρων συριακού εδάφους ή κάτι τέτοιο και απομάκρυνε τους κουρδικής καταγωγής πληθυσμούς. Κανείς βέβαια δε ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει. Στα σχέδια αυτά συμφώνησαν κατ΄ αρχάς ΗΠΑ και Ρωσία. Μετά την εισβολή των Τουρκικών στρατευμάτων, φαίνεται ότι οι Ρώσοι ξανασκέφτηκαν το πράγμα και για τους δικούς τους λόγους τώρα υποστηρίζουν τα συριακά στρατεύματα του Άσαντ, για ανακατάληψη της περιοχής ή τουλάχιστον τον περιορισμό της τουρκικής διείσδυσης.

Τα σχέδια του Ερντογκάν για τη κατασκευή σπιτιών για Σύριους πρόσφυγες της Τουρκίας παραμένουν. Θα μάθουμε τι θα συζητήσει στις 9 Μαρτίου 2020 στις Βρυξέλλες με τους αξιωματούχους της ΕΕ και τι θα ζητήσει.

Μήπως οι Ευρωπαίοι πρέπει να διαπραγματευτούν με τον Άσαντ την επιστροφή των Σύριων από την Τουρκία, με οικονομική υποστήριξη της ΕΕ; Οι Ευρωπαίοι θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν την επισκευή και ανακατασκευή των πόλεων που καταστράφηκαν την περίοδο του εμφυλίου. Για μας είναι λύση απλή και κατανοητή. Οι πρόσφυγες θα έχουν κάθε κίνητρο να επανέλθουν στις πόλεις τους και να συνεχίσουν τις οικονομικές δραστηριότητες που είχαν πριν ξεριζωθούν. Αυτό θα είναι ένα θεάρεστο έργο και θα κινητοποιήσει όλους σε ανατολή και δύση. Και θα ξεπλύνει εν μέρει τη ντροπή της ανοχής και της υποκίνησης του εμφυλίου.

Κανένας δεν πρέπει να διαπραγματευτεί με τον Ερντογκάν. Αυτός πρέπει να παρακαμφθεί, στο ζήτημα αυτό τουλάχιστον. Αργότερα βλέπουμε. Αν θέλει βέβαια να συμβάλλει - αν και πολύ αμφιβάλλουμε, λόγω Κουρδικού – δεν πρέπει να αποκλειστεί.

Την πρωτοβουλία της προτάσεως προτείνουμε να αναλάβει η Ελληνική διπλωματία, μέσω των Βρυξελλών και των ΗΠΑ (λόγω των καλών σημερινών σχέσεών μας με αυτές)..

Μπορούμε να ακούσουμε σχόλια και αντιπροτάσεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου