Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Το μεταναστευτικό, νομικά και ανθρωπιστικά …

Η Σύμβαση της Γενεύης του 1951 για το Καθεστώς των Προσφύγων, όπως αυτή τροποποιήθηκε από το πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης της 31ης Ιανουαρίου 1967, 

ορίζει ότι πρόσφυγας είναι το άτομο που εξαιτίας δικαιολογημένου φόβου δίωξης λόγω φυλής, θρησκείας, εθνικότητος, κοινωνικής τάξεως ή πολιτικών πεποιθήσεων βρίσκεται εκτός της χώρας της οποίας έχει την υπηκοότητα και δεν μπορεί ή, λόγω του φόβου αυτού, δεν επιθυμεί να απολαύει της προστασίας της χώρας αυτής. Η Σύμβαση διασφαλίζει τα δικαιώματα των προσφύγων σε παγκόσμιο επίπεδο … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 16.03.2020 : 19:09).

Βρήκαμε το άρθρο του κ. Βασίλης Φλωρίδη εξαιρετικά διαφωτιστικό και ρίχνει άπλετο φως σε μια ξεχασμένη διάσταση του μεταναστευτικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ελλάς από το 2015.

Το μεταναστευτικό έχει εξελιχθεί σε μείζονα απειλή κατά της εθνικής ακεραιότητας της χώρας, εξαιτίας της στρατηγικής που ακολουθεί η «φίλη και σύμμαχος» Τουρκία. Απώτερος σκοπός της είναι να επιβληθεί και να κατακτήσει τη χώρα. Σκοπός πλέον προφανής, αν λάβουμε υπόψη και όλες τις άλλες ενέργειες στις οποίες προβαίνει καθημερινά σχεδόν εις βάρος της Ελλάδος και τη μανιασμένη εκστρατεία δυσφήμησης και απαξίωσης της Ελλάδος την οποία επιχειρεί σε διεθνές επίπεδο.

Αν καταλαβαίνουμε το πνεύμα του άρθρου η Ελλάς πρέπει να συντάξει αμέσως φάκελο με πλήρη τεκμηρίωση των εχθρικών ενεργειών της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδος και να είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να τον καταθέσει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης εγκαλούσα το νυν πρόεδρο και ενορχηστρωτή τη όλης κατάστασης Ταγιπ Ρετζέπ Ερντογκάν, ζητώντας να διωχθεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

ΥΓ: Είμαστε στην άποψης ότι η Ελλάς πρέπει να απαιτήσει από την Επιτροπή της ΕΕ και τις χώρες της ΕΕ και τις προσφιλείς μας ΗΠΑ, να την συνδράμουν ουσιαστικώς και με κάθε μέσο προκειμένου να ανακηρύξει την Ελληνική ΑΟΖ και να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια. Και να τους ζητήσει να αποστείλουν στρατιωτικές και ναυτικές δυνάμεις για την προστασία των Ελληνικών και Ευρωπαϊκών συνόρων στην παραμεθόριο Ελλάδος – Τουρκίας.

Η πίεση δε προς το ΝΑΤΟ προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να είναι επίμονη και διαρκής μέχρις επιλύσεως του προβλήματος.

Τα αστεία πρέπει να τελειώσουν αμέσως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου