Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Το πώς και το γιατί: η περιέργεια και η ανάγκη …

 Η ανακάλυψη της δομής του DNA (Νομπέλ το 1962) είναι μια έρευνα περιέργειας, στην οποία οφείλει πολλά η Ιατρική. SHUTTERSTOCK

Εχετε δει τα παιδάκια των τριών χρόνων στα πάρκα; Τριγυρνούν από δω και από κει ψάχνοντας διαρκώς τον άγνωστο γι’ αυτά κόσμο που τα περιβάλλει. Σηκώνουν τα φύλλα, κοιτάνε τα σχήματά τους, αναποδογυρίζουν τις πέτρες να δουν τα ζουζούνια που κρύβονται από κάτω, παρακολουθούν τις σαρανταποδαρούσες στη πορεία τους στα ξερόφυλλα, ξεφλουδίζουν τα δένδρα, δοκιμάζουν την υγρασία στο χορτάρι, ακολουθούν τη σκιά τους, εντυπωσιάζονται με την αντανάκλαση του φωτός… Τι θαυμαστή εικόνα! Ο άνθρωπος ερευνά το περιβάλλον του, στην αρχή το πώς και στη συνέχεια το γιατί! … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 24.05.2020 : 20:48).

Πολύ καλή παρουσίαση. Πολύ απλή, πολύ κατανοητή.

Αλλά οι ηγέτες μας δεν χαμπαρίζουν. Απλώς βλέπουν τη έρευνα, βασική ή στοχευμένη ως ευκαιρίες απασχόλησης και καλλίτερα των δικών μας ανθρώπων. Έτσι και αλλιώς πιστεύουν ότι δεν παράγεται τίποτε σημαντικό, τίποτε κατάλληλο τουλάχιστον για τη χώρα.

Και ενώ στην Ελλάδα έχουν γεννηθεί επιστήμες όπως ο Αντωναράκης και ο Δερμιτζάκης, καμία κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να δημιουργήσει το περιβάλλον εκείνο που μπορεί να τους πείσει να δουλέψουν στην Ελλάδα και να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες αναγνώρισης αν επιτύχουν και αξιοπρεπή ζωή για τους ίδιους και τα παιδία τους, με αυτές που τους παρέχουν οι χώρες στις οποίες εργάζονται. Εν προκειμένω, βλέπετε Ελβετία.

Η μόνη καινοτομία που έγινε στην Ελλάδα από το 1981 σχετικά με την έρευνα και τη Τεχνολογία είναι οι Ειδικοί Λογαριασμοί Διαχειρίσεως Κονδυλίων Ερεύνης (βλέπετε τις σχετικές αναφορές στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά).

Παρόλο ότι το εργαλείο αυτό έλυσε ένα τεράστιο πρόβλημα που υπήρχε μέχρι το 1981 και έδωσε πράγματι σημαντική ώθηση, δε λύθηκε ο γρίφος της ανάπτυξης της Ε&Τ στην Ελλάδα. Από τότε, παρά τις καλές προθέσεις και τα σχετικά καλά επεξεργασμένα προγράμματα της δεκαετίας του 1980, η Ελλάδα δεν έγινε ποτέ Ισραήλ η Φινλανδία και απλά η Ε&Τ στην Ελλάδα φυτοζωεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου