Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Μια μικρή, πικρή ιστορία ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ 2020, 31 …

Το σπίτι μας βρίσκεται σε μια μικρή πλατεία στο Χολαργό.

Εδώ και χρόνια πρωινές και απογευματινές ώρες, χωρίς να αποκλείονται και οι υπόλοιπες, καθημερινώς σκυλιά όλων των μεγεθών, ράτσας και χρωμάτων συνηθίζουν να βγάζουν βόλτα τους κυρίους ή τι κυρίες με τους οποίους συγκατοικούν.

Έχουν ανακαλύψει ότι ο δήμος διατηρεί πράσινο χορτάρι (γκαζόν) σε τμήμα της πλατείας, με το  σκεπτικό να παίζουν εκεί τα παιδιά της γειτονιάς. Σχετικά δε πρόσφατα ο δήμος ξοδεύοντας; πολλά χρήματα έβαλε νέο χορτάρι καλής ποιότητας.

Το χορτάρινο αυτό χαλί της πλατείας όμως ανακάλυψαν και τα ευγενή τετράποδα και εκεί χέζουν (ζητώ συγγνώμη για την λέξη, αλλά αυτό ακριβώς κάνουν) και κατουράνε περισσότερες της μιας φοράς. Οι εκπαιδευμένοι από τους σκύλους κύριοι και κυρίες άλλοι τα μαζεύουν για να δείξουν την Παιδεία τους και άλλοι τα αφήνουν ως δώρο και σήμα κατατεθέν της δικής τους Παιδείας.

Έτσι τα δυστυχή παιδιά περιορίζονται στο τμήμα της πλατείας που είναι  λιθόστρωτο.

Οι διαμαρτυρίες μας προς το δήμο έχουν πέσει στο κενό, Έτσι τα σκυλιά και ιδιαίτερα τώρα με τα εξειδικευμένα μέτρα υπέρ των τετραπόδων, οργιάζουν στο γκαζόν της πλατείας, με σύμμαχο το νόμο και την ανοχή των εντεταλμένων οργάνων.

Πουθενά στον πολιτισμένο κόσμο δεν συμβαίνει αυτό.

Εμείς εδώ πρωτοτυπούμε και δείχνουμε τον πολιτισμό των απόγονων των αρχαίων Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου