Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Ένα νέο πρόσωπο για το κέντρο της Αθήνας …

Ο «μεγάλος περίπατος», το πλέον εκτεταμένο πρόγραμμα αναπλάσεων που έγινε ποτέ στην Αθήνα, αργόσβησε στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας. Εκτοτε, το κέντρο της πόλης πέρασε διάφορες φάσεις: από την απότομη εγκατάλειψη και τη φτωχοποίηση, ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης, έως την απότομη «Airbnb-οποίηση» των τελευταίων ετών. Η συζήτηση, όμως, για τον δημόσιο χώρο παρέμεινε ασθενής, περιστασιακά αναζωπυρούμενη από προγράμματα και παρεμβάσεις που εξαγγέλθηκαν αλλά δεν υλοποιήθηκαν. 

Μόλις δύο λωρίδες για κίνηση των οχημάτων προβλέπονται για την οδό Πανεπιστημίου, στο σχέδιο που εγκρίθηκε χθες από το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας. Μία λωρίδα θα δοθεί στο ποδήλατο, ενώ προβλέπεται, επίσης, η πεζοδρόμηση τριών λωρίδων κυκλοφορίας με επέκταση των πεζοδρομίων. 

Με αυτή την έννοια, η φιλόδοξη πρόταση που εγκρίθηκε χθες από το δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων έχει μια ιδιαιτερότητα. Οι βασικές παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται μόλις σε ένα μήνα, ως προσωρινές, με στόχο να επαναξιολογηθούν … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ 14:00, 12 Μαΐου 2020).


Μας χαροποιεί ιδιαιτέρα το γεγονός ότι ένας δήμαρχος Αθηναίων φαίνεται να έχει διάθεση να ασχοληθεί σοβαρά με την πόλη των Αθηνών.

Δεν είναι εύκολο από την ανακοίνωση να κατανοήσει κανείς το μέγεθος των παρεμβάσεων και ιδιαίτερα του αποτελέσματος στη λειτουργία της πόλεως. Περιμένουμε λοιπόν περισσότερα στοιχεία και χρονοδιαγράμματα, προϋπολογισμούς και αναθέσεις ώστε να μορφώσουμε καλύτερη εικόνα. Αλλά είμαστε εκ των προτέρων θετικοί στις πρωτοβουλίες του κ. δημάρχου.

Η πόλις όμως των Αθηνών δε πρέπει να περιορίζεται μόνον σε δραστηριότητες που σχετίζονται με τουρισμό, την κατανάλωση και τις στοιχειώδεις συνήθεις δραστηριότητες λειτουργίας μιας πόλεως. Περιμένουμε λοιπόν να δούμε και πρωτοβουλίες που θα αφορούν την πόλη ως Κοιτίδα Πολιτισμού, αλλά και τη μετεξέλιξή της σε δυναμική και σύγχρονη κυψέλη Πολιτισμού, σε συνδυασμό με παραγωγικές και οικονομικές σύγχρονες δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου