Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Φοιτητές Δασολογίας του ΑΠΘ απαντούν για το νέο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο …

Ομάδα Φοιτητών & Αποφοίτων του τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) εναντιώνεται στο νέο περιβαλλοντικό πολυνομοσχέδιο ''Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας'' ζητώντας την άμεση απόσυρσή του. 

© Παρέχεται από: Youth Platform 

Η επιστολή των φοιτητών: Αρχικά θεωρούμε εντελώς αντιδημοκρατικό το γεγονός ότι το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο αναρτήθηκε προς δημόσια διαβούλευση για μόλις δύο εβδομάδες (4-18/03) και μάλιστα εν μέσω πανδημίας. Η βεβιασμένη κατάθεση του νομοσχεδίου που αποτελούνταν αρχικά από 66 άρθρα προς διαβούλευση και η τελική του έκδοση που κατατέθηκε προς ψήφιση με 130 άρθρα, φανερώνει την αδιαφορία της κυβέρνησης για την διαδικασία της διαβούλευσης και αποτελεί προσπάθεια επίσπευσης της υπερψήφισης του νομοσχεδίου, προλαβαίνοντας πιθανές αρνητικές αντιδράσεις των πολιτών. Εκτός αυτού, 64 άρθρα ποτέ δεν είδαν το φως της δημοσιότητας, γεγονός που αντιβαίνει την αρχή της διαφάνειας … (https://www.platform.gr/ ,5 Μάϊου 2020, Επικοινωνία: protovouliadfp@gmail.com).

Τα πράγματα προφανώς δεν είναι άσπρα μαύρα. Προφανώς επιχειρήματα υπάρχουν εκατέρωθεν και λογικά μόνον η πράξη θα αποκαλύψει ποιος πραγματικά έχει δίκιο. Όχι σε όλα, ούτε μπορεί κανείς να προβλέψει πως θα συμπεριφερθούν οι πολίτες και ίσως τι θα σκαρφιστούν προκειμένου να αξιοποιήσουν μόνοι ή με τη βοήθεια της διοίκησης – όπως συμβαίνει μέχρι τώρα και γέμισε η Ελλάδα αυθαίρετα, καταπατήσεις, ρύπανση, εκμετάλλευση, σκουπίδια, οικόπεδα χάρις σε αιγοπρόβατα και τσοπαναραίους, πολυκατοικίες δίπλα σε χαμόσπιτα (βλέπε π.χ. Μαρκοπουλο Μεσογαίας, και άλλα και άλλα πολλά -  και έκαναν πολλούς πλουσίους.

Το τραγικότερο όλων είναι  η επισήμανση ότι 66 άρθρα δόθηκαν σε διαβούλευση και στο νομοσχέδιο εμφανίστηκαν 130! Το ακούσαμε και στη συζήτηση στη Βουλή!

Αυτό δεν είναι καλές πρακτικές νομοθέτησης. Είναι απροκάλυπτος φασισμός. Απάτη εντός της Βουλή και ασφαλώς πρόσκληση σε κάθε είδους παρανομία. Ακόμα και αν δοθούν εξηγήσεις, ακόμα και αν προβληθούν επιχειρήματα. ¨Όλα έωλα φυσικά και έκφραση πλήρους περιφρόνησης στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς και τους πολίτες. Ναι αυτών των ηλιθίων που ακόμα πιστεύουν σε εντιμότητα, σοβαρότητα, συνέπεια, προσήλωση σε αρχές και τιμή στον όρκο ενώπιον Θεού και ανθρώπων.

Αίσχος. Και ο κ. πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης; Και αυτός πλήρης ανοχής και δε βαριέσαι; Και ο πρόεδρος της Βουλής κ. Κώστας Τασούλας; Και αυτός με κλειστά μάτια και ανοχή στο κόμμα και τα εξαρτήματά του;

.ΥΓ: Φωνάζουμε χρόνια τώρα αλλά κωφεύουν:

·         Να καταργηθεί η περιβαλλοντοκτονος εκτός σχεδίου δόμηση

·         Τα αυθαίρετα δεν μεταβιβάζονται. Μετά το θάνατο του αυθαιρετούχου κατεδαφίζονται, ενώ      παραμένει η κυριότητα της γης στους κληρονόμους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου