Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Ερώτημα 18ο 2020 … για την απλούστευση της καθημερινότητας των πολιτών …

Που βρίσκεται το θέμα της απλούστευσης των απαιτούμενων κάθε φορά διαδικασιών και δικαιολογητικών που απαιτεί η δημόσια διοίκηση από τους ταλαίπωρους πολίτες;

Δε μάθαμε τίποτε σημαντικό αλλά ακούμε και πάλι για ηλεκτρονικό αυτή τη φορά έκδοση ληξιαρχικών πράξεων όπως της γέννησης, θανάτου, γάμου, …,  πιστοποιητικών από τα ΚΕΠ, κλπ..

Όσον αφορά τον τομέα της απλούστευσης των διαδικασιών ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Γεώργιος Γεωργαντάς αναφέρθηκε στον υπό διαμόρφωση κώδικα ψηφιακής διακυβέρνησης. Χρειάστηκαν 10 μήνες επεξεργασίας και ακόμα δεν είδαμε φως.

Η δημόσια διοίκηση – θα επαναλάβουμε - δεν πρέπει να ζητά κανένα πιστοποιητικό από τους πολίτες, Θα τα αναζητά η ίδια στις βάσεις πληροφοριών που υπάρχουν ή θα δημιουργηθούν και ο πολίτης θα καλείται από τη διοίκηση μόνον αν υπάρχει πρόβλημα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις και να ενημερωθεί σχετικώς για τη τυχόν αρνητική πορεία της υπόθεσής του. Αυτό είναι εκσυγχρονισμός. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις για να απασχολούνται  τεμπέληδες υπάλληλοι και σατράπες της ΔΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου