Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 19 Μαΐου 2020

ΥΠΕΝ: Προσωρινοί ποδηλατόδρομοι και πεζόδρομοι για αντιμετώπιση του κορωνοϊού …

Διάταξη που έχει εισηγηθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία θεσπίζονται γρήγορες διαδικασίες για την προσωρινή δημιουργία ποδηλατοδρόμων και πεζόδρομων περιλαμβάνεται σε τροπολογία που θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή. 

Φωτογραφία από προσωρινό ποδηλατόδρομο στο Βερολίνο. 

Η πρόταση αυτή ακολουθεί το παράδειγμα πολλών ευρωπαϊκών πόλεων, την επεξεργάστηκαν ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Δημήτρης Οικονόμου, κι ο γενικός γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ UPD:17:17, Κυριακή, 17 Μαΐου 2020 17:16).

Τον Οκτώβριο του 2016 επαναφέραμε στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά την πρότασή μας τους ποδηλατοδρόμους της Κυριακής – βλέπετε π.χ. https://simpleandclear.blogspot.com/2016/09/blog-post_88.html

Τον Ιούνιο του 2016  επαναφέραμε στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά την πρότασή μας για τους αστικούς ποδηλατοδρόμους – βλέπετε https://simpleandclear.blogspot.com/2016/10/blog-post_59.html

Μας αγνόησαν όλοι οι αρμόδιοι επιδεκτικά. Μάλιστα για του; ΠτΚ η αστυνομία – η μόνη που απάντησε  κατόπιν ερωτήματος του δήμου Αθηναίων που διαβίβασε την πρότασή μας -  αποφάνθηκε ότι δεν γίνεται. Προφανώς γιατί βαριόντανε να ασχοληθούν και να συμβάλλουν στην επιτήρηση.

Ας είναι καλά και πάλι η πανδημία και ο κορονοϊός. Ας είναι καλά και οι άλλες χώρες που έχουν μέσα στο αίμα τους και τη λογική τους την ουσιώδη αντιμετώπιση των προβλημάτων και την εξεύρεση λύσεων υπέρ των πολιτών.

Έτσι το ΥΠΕΝ μας λένε ότι θα νομοθετήσει (άκουσον, άκουσον!) και θα εκδώσει και οδηγίες προς του ναυτιλομένους. Προκειμένου να κάνουν το αυτονόητο και να συμβάλλουν στην ομαλή ζωή των πόλεων και την ενασχόληση των πολιτών με την άθληση.

Περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα.

ΥΓ: Δείτε επίσης την πρότασή μας για τον ποδηλατοδρόμο Αγ. Παρασκευής – Γουδή, τον ποδηλατοδρόμο Αθηνών - Βραυρώνος και τη συνηγορία μας στην αξιοποίηση της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής Αθηνών – Λαυρίου ως ποδηλατοδρόμου. Όλα στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου