Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Μαθήματα Εξωτερικής Πολιτικής από Ισραήλ και Τουρκία …

Ισραηλινός διπλωμάτης στην Άγκυρα: Ο κατάλογος των κοινών συμφερόντων μας είναι μακρύς

Άρθρο του Διπλωματικού Επιτετραμμένου του Ισραήλ στην Άγκυρα, Roey Gilad, που δημοσιεύτηκε  χθες, Πέμπτη, 


επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι έχει ξεκινήσει διαδικασία αποκατάστασης των σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας, με αιχμή τη Συρία και την Ανατολική Μεσόγειο … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΣΜΟΣ 11:59, 22 Μαΐου 2020).

Εμείς πάμε μάλλον με το σταυρό στο χέρι. Με τα συναισθήματα. Με τις φιλίες και τις αγάπες. Με αρχές. Με πολλά καλά πιστεύω. Με εμπιστοσύνη στους άλλους.

Μα όλα αυτά είναι  για τις διαπροσωπικές σχέσεις. Δεν αφορούν χώρες και τις μεταξύ τους σχέσεις.

Μεταξύ χωρών κυριαρχούν το συμφέρον και τα συμφέροντα. Για αυτό οι χώρες χτίζουν αλληλεξαρτήσεις, παρέχουν βοήθεια, ανθρωπιστική βοήθεια σε περιόδους κρίσεων και εσωτερικών δυσμενέστατων καταστάσεων, βοήθεια μετά από θεομηνίες. Όλα αποσκοπούν στη δημιουργία φιλικού κλίματος και απόδειξη της ανωτερότητας αυτών που προστρέχουν σε βοήθεια. Στο βάθος όμως όλα υπόκεινται στον ορθολογισμό και το συμφέρον. Άλλωστε ακούτε συχνά ότι η τάδε χώρα θα προστατεύσει τα συμφέροντά της στη δείνα χώρα, περιοχή, έκρυθμη κατάσταση, καταστάσεις εκτός ελέγχου.

Κανείς δεν είναι ανθρωπιστής. Θυμηθείτε την συμπεριφορά της αρχαίας Αθήνας έναντι των Δηλίων και τις πολλές και αναίτιες επεμβάσεις κυρίως των ΗΠΑ, αλλά και της Σοβιετικής Ενώσεως σε περιοχές του πλανήτη. Σας λέει κάτι όταν ακούτε τις λέξεις Αφγανιστάν, Τσετσενία, Ιράκ, Συρία, Υεμένη, Λιβύη, Ερυθραία (αναφέρουμε τις ποιο κοντινές μας).

Πιστεύουμε σε αυτό που διατυπώσαμε και παλιότερα: Δεν είναι  δυνατόν να υπάρχουν πλούσιοι, αν δεν υπάρχουν φτωχοί.

Αυτά που συμβαίνουν γύρω μας πρέπει να κάνουν τους Έλληνες που χειρίζονται θέματα εξωτερικής Πολιτικής να αναθεωρήσουν τις στρατηγικές μας και να γίνουμε ρεαλιστές. Θέλει τέχνη, είναι αλήθεια, ευελιξία, εξυπνάδα, άριστε γνώσεις της Ιστορίας και διπλωματία. Χωρίς να γίνει κανείς κυνικός και χωρίς να αφίσταται εντελώς από τις πανανθρώπινες αξίες που πρώτη η Αρχαία Ελλάδα θεμελίωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου