Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

ΥΠΕΝ: Στα «σκαριά» μητροπολιτικό δίκτυο 6 μονοπατιών 90 χλμ στον Υμηττό …

«Έπεσαν» σήμερα οι υπογραφές ώστε ο Υμηττός, το βουνό με τους 11 όμορους δήμους και το 1 εκατομμύριο πολίτες που ζουν σε αυτούς, να αποκτήσει ένα μητροπολιτικό δίκτυο έξι μονοπατιών, συνολικού μήκους 90 χιλιομέτρων.


Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), με το επονομαζόμενο «Μνημόνιο Συνεργασίας για τα μονοπάτια του Υμηττού» τίθενται πλέον οι βάσεις για να γίνει ο Υμηττός επισκέψιμος για όλους, για ψυχαγωγία, άθληση, περιήγηση και συνάντηση με το φυσικό περιβάλλον … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ UPD:14:25, Τρίτη, 19 Μαΐου 2020 14:17).

Μας αρέσει ότι επί τέλους υπουργός Περιβάλλοντος ασχολείται με το περιβάλλον. Χωρίς βέβαια να είμαστε σίγουροι για το πραγματικό του ενδιαφέρον, τις γνώσεις του επί του θέματος, την αποφασιστικότητά του και την αφοσίωσή του στην προστασία και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος/

Ωστόσο χαιρετίζουμε τις πρωτοβουλίες και ελπίζουμε να δούμε καλά σχέδια και ακόμα καλύτερη υλοποίηση, επί τέλους.

Ο Υμηττός υπήρξε πάντοτε ένα άχρηστο βουνό για το λεκανοπέδιο και μόνον οι καταπατητές έδειχναν μεγάλο ενδιαφέρον και έχουν στήσει μνημεία της αυθαιρεσίας των πολιτών που πλούτισαν από το άθλημα και των υπηρεσιών που έκαναν γερό κομπόδεμα για τη ζωή και τα γεράματά τους.

Ο δήμος Παπάγου – Χολαργού έχει δημιουργήσει ήδη 5 μονοπάτια που ξεκινούν από το δήμο και φθάνουν μέχρι την κορυφή του Υμηττού. Ίσως να υπάρχουν και μονοπάτια στους άλλους δήμους. Δεν το γνωρίζουμε.

Εμείς επιμένουμε στην ανάδειξη του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή, σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο – βλέπετε http://asclepieion.mpl.uoa.gr/parko/  – αλλά  και υποστηρίζουμε κάθε άλλη πρωτοβουλία ανάδειξης και αξιοποίησης του όρους που θα είναι ευπρόσδεκτη και αναγκαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου