Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Δύο ενεργειακά νησιά με πάρκα ανεμογεννητριών δημιουργεί η Δανία …

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα αξιοποιηθεί το νησί Μπόρνχολμ (φωτ.) 



ενώ θα προχωρήσει και η κατασκευή ενός τεχνητού νησιού στη Βόρεια Θάλασσα. 

Ενα φιλόδοξο ενεργειακό έργο δρομολογεί η Δανία. Προβλέπει την ανάπτυξη δύο ενεργειακών νησιών με πάρκα ανεμογεννητριών σε Βαλτική και Βόρειο Θάλασσα.

Το έργο, που περιλαμβάνει την αξιοποίηση του νησιού Μπόρνχολμ αλλά και την κατασκευή ενός τεχνητού νησιού, θα κοστίσει έως και 37 δισεκατομμύρια ευρώ και εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο της χώρας να μειώσει τις εκπομπές αέριων ρύπων κατά 70% μέσα στην επόμενη δεκαετία … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 22.05.2020 : 22:01).


Τρελάθηκαν οι Δανοί.

Ρυπαίνουν τη θάλασσα. Αδιαφορούν για τα πρόβατα , τα κατσίκια (έχουν προφανώς σε φάρμες) και τις αγελάδες. Τα πτηνά δεν θα ξαναπάνε στη Δανία αλλά θα προσγειώνονται σε άλλες χώρες, με καθόλου (μάλλον δεν υπάρχουν πια) ή λιγότερες ανεμογεννήτριες. Το φυσικό περιβάλλον καταστρέφεται και να φανταστείτε ότι κάποτε οι Δανοί ήταν πρωτοπόροι οικολόγοι και φίλοι του Περιβάλλοντος. Τώρα το καταστρέφουν και αδιαφορούν και μόνη τους έννοια είναι το χρήμα και τα υπερκέρδη των εταιρειών. Προφανώς έχουν λυκοφιλίες και θέλουν οι κυβερνήσεις να πιουν το αίμα των εργατών και του λαού. Αίσχος.

Βέβαια και οι εργάτες θέλουν τον ηλεκτρισμό. Να ανοίγουν το διακόπτη όποτε το επιθυμούν και να βάζουν μπρος όλες τους τις συσκευές και να λειτουργούν συνεχώς τα συστήματα και μάλιστα φθηνά και υπέρ των ευάλωτων, των φτωχών και είμαστε σίγουροι και των κομμουνιστών που υπάρχουν στη χώρα.

Έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν με Δανούς και έχουμε δει εν τοις πράγματι τα επιτεύγματα των Δανών, όταν εμείς είμαστε ακόμα τσοπαναραίοι στα βουνά και τα λαγκάδια και φτυαρίζαμε με χέρια γεμάτα ρόζους. Εκείνοι χρησιμοποιούσαν μηχανήματα και έκαναν καινοτομίες. Ναι αυτή την άγνωστη λέξη που ακόμα μάλλον δεν αναγνωρίζουν οι περισσότεροι Έλληνες και οι περισσότεροι εν των ηγετών μας

Και να φανταστεί κανείς ότι η Δανία είναι μια μικρή χώρα, με εξαιρετικά συστήματα για τους πολίτες της, πρωτοπόροι σε πολλά (κατασκεύασαν «φέτα» από αγελαδινό γάλα και την μοσχοπουλούσαν ως φέτα κυρίως στην Ελλάδα! Εμάς μας πήρε πολλά χρόνια να το καταλάβουμε, ενώ οι μάγκες έβγαζαν χρήματα πουλώντας άσπρο τυρί για φέτα – θα το θυμάστε είμαστε βέβαιοι) και μεγάλοι επιχειρηματίες και διαθέτουν ένα θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον. Πρωτοπόροι στη διαχείριση αποβλήτων και απορριμμάτων, σίγουροι για τον εαυτό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου