Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Ορθόδοξοι, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι στα Βαλκάνια …

Δε γνωρίζουμε λεπτομέρειες, αλλά στα Βαλκάνια υπάρχει σημαντικό μουσουλμανικό στοιχείο. Σε όλες τις Βαλκανικές χώρες, με ίσως μόνη εξαίρεση τη Σερβία.

Χριστιανοί υπάρχουν σε όλες τις χώρες, κυρίως Ορθόδοξοι και με μικρότερο αριθμό Καθολικοί ή της Ουνίας. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι ΧΟ στη Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ελλάδα.

ΣΣ: Πηγή https://www.romfea.gr/i-romfaia Σήμερα η Ορθοδοξία είναι η κυρίαρχη πνευματική δύναμη του βαλκανικού χώρου.
Σε σύνολο 85.000.000 κατοίκων των Βαλκανίων, οι ορθόδοξοι χριστιανοί ανέρχονται στα 73 περίπου εκατομμύρια.
Οι ρωμαιοκαθολικοί ανέρχονται σε 6 εκατομμύρια και επικεντρώνονται στο ΒΔ άκρο της Βαλκανικής, συγκεκριμένα στην Κροατία και Σλοβενία.
Τέλος οι μουσουλμάνοι, οι οποίοι εστιάζονται σε όλες τις βαλκανικές χώρες και κυρίως στην Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κοσσυφοπέδιο, Σκόπια και Βουλγαρία, αγγίζουν τα 6.000.000.

Το μουσουλμανικό στοιχείο εκμεταλλεύεται με κάθε δυνατό σε αυτή τρόπο η Τουρκία εδώ και πολλά χρόνια. Στη Βουλγαρία υπάρχει και αναγνωρισμένη Τουρκική μειονότητα. Οι Τούρκοι χρηματοδοτούν ανέγερση τζαμιών, ιερατικά σχολεία / μεντρεσεδες, δημόσια έργα μικρά ή μεγαλύτερα, μέχρι και ναύσταθμο στην Αλβανία.

Η εξάρτηση του μουσουλμανικού στοιχείου κατά ένα τρόπο από την Τουρκία είναι δυνατόν να αποτελέσει αποσταθεροποιητικό παράγοντα στην περιοχή, ιδιαίτερα αν η Τουρκία επεκτείνει τις βλέψεις της προς δυσμάς και άμεσα, αν γίνει δεκτή προς ένταξη στην ΕΕ.

Η Ελλάδα, αποτελεί το προπύργιο της Δύσεως στην Βαλκανική χερσόνησο και είναι το μόνο ουσιαστικό, στρατιωτικά, πολιτισμικά και ίσως νομικό εμπόδια πιθανής εξάπλωσης της επιρροής και αργότερα της φυσικής παρουσίας της Τουρκίας στη Βαλκανική και πέραν αυτής.

Το Μάρτιο του 2020 διατυπώσαμε για την άποψη ότι η Ελλάς αποτελεί το μόνο εμπόδιο σε τυχόν βλέψεις της Τουρκίας προς δυσμάς. – βλέπετε «Ελλάδα, ο Διγενής Ακρίτας της Ευρωπαϊκής Ενώσεως …».

Οι χριστιανικοί λαοί οφείλουν να δημιουργήσουν τις συνθήκες εκείνες εντός των οποίων η οποιαδήποτε δραστηριότητα νόμιμη ή παράνομη των μουσουλμανικών πληθυσμών δεν θα αποτελέσει Δούρειο Ίππο τουρκικής διείσδυσης στα Βαλκάνια. Και δεν βλέπουμε να το πράττουν μέχρι σήμερα. Υπάρχει αδιαφορία; Υπάρχει καταλυτική ενασχόληση με τη καθημερινότητα και την αναμενόμενη μεν αλλά μη αφικνούμενη υλική ευημερία των πληθυσμών, ενώ βλέπουν τις γειτονικές τους χώρες να ανθίζουν και να ευημερούν;

Ίσως η μόνη λύση να είναι η ευπροσήγορος αναμονή εντάξεως των υπολοίπων βαλκανικών χωρών στους κόλπους της ΕΕ. Ίσως οι διεργασίες να είναι πολύ χρονοβόρες. Ίσως οι ίδιοι οι πληθυσμοί και οι ηγεσίες στους να μην ανταποκρίνονται όπως πρέπει και είναι ευκταίο, στις υποχρεώσεις συμμόρφωσης με τα από την ΕΕ κριτήρια και προϋποθέσεις.

Το Χριστιανικό στοιχείο θα πρέπει να αναλάβει δράση και να υποστηρίξει τους πληθυσμούς και τις διεργασίες συμμόρφωσης και εξέλιξης.

Ίσως μια προσεκτική και ευγενική πρωτοβουλία των Εκκλησιών της Βαλκανικής προς την κατεύθυνση αυτή θα είναι ευχής έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου