Και η πραγματικότητα;
Θα τη χαρακτηρίζαμε γελοία. Και επικίνδυνη.
Κανείς δεν
γνωρίζει στα εστιατόρια και στις άλλες μονάδες του τουρισμού την προέλευση όλων
όσων καταναλίσκονται. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
Προτείνουμε
σε κάθε κατάστημα του είδους να υπάρχει κατάλογος στη διάθεση των καταναλωτών
όπου θα περιγράφεται η προέλευση όλων όσων καταναλίσκονται και δεν είναι τυποποιημένα
(π.χ. εμφιαλωμένα κρασιά, αναψυκτικά, μπύρες κα). Ο κατάλογος θα είναι και σε ηλεκτρονική μορφή και σε κάθε είδος θα
υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τον παραγωγό και τις δραστηριότητές του.
Παραδείγματα:
- - Κρέατα, Κρεοπωλείο Τάδε, Κάρυστος
- - Ψάρια, Παράγωγός Αλιεύς, Αλέκος Δείνα, Οίτυλο
- - Άρτος, Φούρνος Παππά ΑΕ., Πόρτο Ράφτη
- - Φέτα ΠΟΠ Καλάβρυτων, Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων
- - Παρθένο ΠΟΠ Ελαιόλαδο, Λατζίμάς ΑΕ, Βόρειος Μυλοπόταμος Ρεθύμνου Κρήτης
- - Σαλατικά, Περιβόλια Μαραθώνος ΑΕ, Μαραθώνας, Αττική
- - Αλλαντικά Υφαντής, Υφαντής ΑΕ, Αθήνα
- - Κρασί χύμα, Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Κρήτης.
- - Πορτοκάλια, ΕΓΣ Σκάλας Λακωνίας,
- - Μήλα, Ζαγορίν, Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου
- - Καρπούζια, ΑΓ ΑΕ, παραγωγός, Αμαλιάδα,
- - κλπ.
Είμαστε
της άποψης ότι θα πρόκειται για καινοτομία που θα έχει θετικότατες επιπτώσεις
στους καταναλωτές και θα υποχρεώσει και τους επιχειρηματίες στην αναζήτηση των
καλύτερων και σοβαρών προμηθευτών.
Αναμένουμε
αντιδράσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου