Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Το νερό βασικός παράγοντας για τη δημόσια υγεία αλλά και ανθρώπινο δικαίωμα …

Το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα ή μπίζνα δισεκατομμυρίων γιατί όπως φαίνεται οι Βρυξέλλες έχουν ήδη αποφασίσει ότι το νερό στο μέλλον θα ανήκει περισσότερο στις εταιρείες παρά στον κόσμο. 


Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό, είναι πηγή ζωής και βασικός παράγοντας για την υγεία κάθε ανθρώπου και τη δημόσια υγεία συνολικότερα. Ωστόσο, το ζωτικής σημασίας αυτό αγαθό έχει αρχίσει να «στερεύει» και σε λίγο δεν θα είναι δυνατό να ξεδιψάσει όλο τον πλανήτη. Από τη μία μεριά φταίει η ασύδοτη κατανάλωση που κάνει ο άνθρωπος και από την άλλη η μόλυνση του περιβάλλοντος και τα κατεστραμμένα δίκτυα ύδρευσης από την αδιαφορία των κυβερνώντων με αποτέλεσμα να γίνεται επικίνδυνο για χρήση.

Και εκεί που θα περιμέναμε να βρεθεί μία λύση στη εποχή της τεχνολογίας που διανύουμε, η ΕΕ βάζει στο «τραπέζι» μία και μοναδική λύση. Αυτή των ιδιωτικοποιήσεων ξεχνώντας ότι το νερό δεν είναι εμπόρευμα, είναι δημόσιο αγαθό … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ UPD:14:40, Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 14:38).


Ασφαλώς και συμφωνούμε με το περιεχόμενο του άρθρου.

Προέχει όμως η διαμόρφωση εθνικής πολιτικής για τα ύδατα, σε όλες τους τις διαστάσεις, εσωτερικά, υπόγεια, θαλάσσια. Την οποία δυστυχώς δε βλέπουμε.

Θέλουμε επίσης να αναδείξουμε και το θέμα της αξιοποίησης των επεξεργασμένων λυμάτων τα οποία διοχετεύονται σήμερα χωρίς δεύτερη σκέψη και μάλλον χωρίς τον απαιτούμενο έλεγχο ποιότητος σε ρέματα ή στη θάλασσα.

Τα επεξεργασμένα λύματα είναι τεραστίων ποσοτήτων και θα πρέπει άμεσα να κινητοποιηθούν όλες οι επιστημονικές δυνάμεις της χώρας, προκειμένου να μελετήσουν τρόπους αξιοποίησης και διάθεσης.

Το παράδειγμα του Νοτίου Ευβοϊκού όπου σχεδιάζονται ακόμα και σήμερα 7-10 αγωγοί διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων, είναι μια παλιομοδίτικη, αντιεπιστημονική και αντιπεριβαλλοντική λύση.

Περιμένουμε και ελπίζουμε έντονες επιστημονικές διεργασίας και πρωτοβουλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου