Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Πρόταση για τις εξετάσεις μαθητών στην «Έκθεση Ιδεών» …

Με αφορμή το άρθρο του κ, ΤΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ «Εξετάσεις στον σουσουδισμό» στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ της 16ης Ιουνίου 2020 : 21:06, κάναμε τις έξεις σκέψεις και τις διατυπώσαμε ως σχόλιο στο άρθρο: 
_________________
Μήπως θα ήταν καλή άσκηση να ζητούν από τα παιδιά να γράψουν ένα κείμενο 1 έως 2 σελίδων, σε ένα θέμα που εκείνοι θέλουν. Θα του έδιναν ένα τίτλο και θα ανέπτυσσαν το περιεχόμενο.

Οι δάσκαλοι θα μπορούσαν να ορίσουν ένα μεγάλο αριθμό θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία και οι μαθητές θα συνέγραφαν ας πούμε 20 τέτοιες εργασίες. Οι καθηγητές θα σχολίαζαν από πολλές πλευρές το αποτέλεσμα και ίσως να γίνονταν παρουσίαση και ανάλυση στη τάξη.

Λογικά θα υπήρχαν και ώρες παρουσίασης τεχνικών θεμάτων που θα αφορούσαν την παράθεση επιχειρημάτων, τη σαφήνεια, την κυριολεξία, τα καλολογικά στοιχεία, το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, τα είδη του λόγου κλπ., κλπ.

Είναι λογικό ότι η πρότασή μας να μην ικανοποιεί πολλούς, αλλά σας παρακαλούμε να μας πείτε την άποψή σας.
____________________

Σημείωση του σχολιαστή Ελένη: Εδώ και χρόνια δεν ονομάζεται έκθεση ιδεών το συγκεκριμένο μάθημα. Ονομάζεται γλώσσα.! Η άσκηση δε όπου οι μαθητές γράφουν τις απόψεις τους, ονομάζεται παραγωγή λόγου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου