Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


17 Ιουνίου 2020

Τηλεδιάσκεψη για την προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ στην ανώτατη εκπαίδευση …

Η προώθηση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ στην ανώτατη εκπαίδευση, με έμφαση στην πολύπλευρη συνεργασία των ελληνικών ιδρυμάτων με 27 κορυφαία πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών, βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που είχε το απόγευμα της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Mητσοτάκης. 


Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο υφυπουργός αρμόδιος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Βασίλης Διγαλάκης και ο γενικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης Απόστολος Δημητρόπουλος, ενώ την αμερικανική πλευρά εκπροσώπησαν o επικεφαλής του Ινστιτούτου Διεθνούς Εκπαίδευσης των ΗΠΑ Άλαν Γκούντμαν, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ και εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:09:49, Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020 09:40).


Πολύ ωραία όλα αυτά. Και μπράβο στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, που τα παίρνει όλα επάνω του και προσπαθεί να βρει λύσεις και να ξεκουνήσει τα εμβληματικά ελληνικά πανεπιστήμια από τη ραστώνη τους και την παροιμιώδη ακινησία τους (πλην μικρού δυστυχώς αριθμού εξαιρέσεων).

Το 2017 προτείναμε στον προβεβλημένο διεθνώς (κατά την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ) επιστήμονα, πρύτανη του ΕΚΠΑ καθ. κ. Αθανάσιο Μελέτιο Δημόπουλο να προχωρήσει στην δημιουργία μιας Ιατρικής Μεταπτυχιακής Σχολής, εντός του Ασκληπιείου Πάρκου Αθηνών (σχετικό κείμενο διαθέσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο). 

Προτείναμε επίσης τη μετατροπή των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου «Λαϊκόν» σε ερευνητικά εργαστήρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, τη συνεργασία με φαρμακευτικές εταιρίες για συστηματικές κλινικές μελέτες και έρευνες και τη μεταφορά των κλινικών της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν (και σε δεύτερη φάση και εφόσον κριθεί απαραίτητο και σε ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός»).

Οι προτάσεις μας έχουν παρουσιαστεί στην πρυτανεία, στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, στις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, στα υπουργεία Παιδείας και Υγείας, χωρίς όμως να δοθεί οποιαδήποτε συνέχεια.

Μήπως στα πλαίσια των προσπαθειών συνεργασίας με πανεπιστημιακά ιδρύματα των ΗΠΑ οι προτάσεις μας εξεταστούν με τη δέουσα σοβαρότητα;

ΥΓ: Εναλλακτικά, σε περίπτωση αδυναμίας μεταφοράς των κλινικών της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, οι κλινικές της Σχολής μπορούν να αναπτυχθούν εντός του Ασκληπιείου Πάρκου Αθηνών (αυτή και άλλες προτάσεις μας στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου