Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Καιρός να αναδειχτεί «ο αντ΄ αυτού» ή «το νούμερο 2» στην κυβέρνηση …

Διαπιστώνουμε ότι για ακόμα μια φορά ο επί κεφαλής της κυβερνήσεως πιστεύει ακράδαντα ότι είναι  αναντικατάστατος και ο βράχος επί του οποίου μπορούν να επιπέσουν όλα τα κύματα της αγριεμένης θάλασσας που λέγεται ζωή και να αντιμετωπίσει με σύνεση, σοφία, υπομονή, διαύγεια, αντικειμενικότητα όλα τα προβλήματα.

Πιστεύει ακόμα ότι γνωρίζει τα πάντα πολύ καλά και είναι εφοδιασμένος από τη  Μάνα Φύση με εξαιρετικές ικανότητες και απαράμιλλη αξία και διορατικότατα. Βέβαια χρησιμοποιεί συμβούλους και κάθε είδους αναλυτές επί παντός επιστητού, αλλά αυτό δεν είναι κατ΄ ανάγκη μειονέκτημα, αλλά  απλή λογική.

Αυτό που δεν υπολογίζει κανείς στις θέσεις αυτές είναι το αναπάντεχο, το τυχαίο, το απρόβλεπτο, το μοιραίο. Μπορεί να είναι πρόβλημα υγείας, μπορεί να είναι τρομοκρατική ενέργεια, μπορεί να είναι δυστύχημα, μπορεί να είναι  αστοχίες του μυαλού, μπορεί να είναι  κάτι από όλα αυτά που συμβαίνουν σε όλους εμάς τους απλούς και καθημερινούς ανθρώπους.

Με τη λογική αυτή προτείνουμε στο κ. πρωθυπουργό να ανακαλύψει τον επόμενο ίσως πρωθυπουργό , ένα ικανότατο πρόσωπο με όλα τα χαρακτηριστικά ηγέτη και να του δοθεί η δυνατότητα να παρουσιάσει τον εαυτό του στους πολίτες, να αναλάβει σημαντικά θέματα να διεκπεραιώσει και να εκτεθεί σε επιθέσεις, σε κριτική, στη συνηθισμένη λασπολογία, τα χτυπήματα κάτω από τη μέση, όπως συνηθίζεται να λέγεται.

Περιμένουμε κ. πρωθυπουργέ. Δύσκολο, αλλά  τολμήστε το. Κάπου είναι χωμένη αυτή η προσωπικότητα που περιμένει να βγει στο φως και στη καθημερινότητα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου