Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Υπάρχουν Χώρες για τις οποίες οι περισσότεροι Έλληνες δεν ξέρουν τίποτε …

Αν μελετήσουμε το χάρτη θα δούμε Χώρες για τις οποίες γνωρίζουμε ελάχιστα έως καθόλου, για τους λαούς του τις κατοικούν και τα επιτεύγματά τους.

Σας λένε κάτι οι Χώρες Νορβηγία, Ελβετία, Λουξεμβούργο, Καναδάς, Ταιβάν , Ισραήλ, Δανία, Φινλανδία, Νότια Κορέα, …

Τις ημέρες αυτές είδαμε στην ΕΡΤ2 ντοκιμαντέρ προέλευσης ΗΒ που παρουσιάζει επαρχίες του Καναδά.

Βλέπεις αυτή τη χώρα και αντιλαμβάνεσαι ότι εκεί λειτουργεί αυτό που ονομάζουμε κοινωνία πολιτών. Θαυμάσια τοπία, εξαιρετικές εγκαταστάσεις, πανέμορφες πόλεις, φροντισμένοι δημόσιοι χώροι, σεβασμός στην παράδοση, πολίτες υπερήφανοι για τη χώρα τους, θαυμάσιες υποδομές σε εξαιρετικά δύσκολες κλιματικές συνθήκες. Μεγάλες παρεμβάσεις αλλά με σεβασμό στο περιβάλλον και την ιστορία του τόπου. Υπάρχουν και άλλα που δεν περιγράφονται εύκολα, αλλά τα διαπιστώνει κανείς αν και προφανώς υπάρχουν και καταστάσεις για τις οποίες και οι πολίτες αυτών των χωρών δεν θα είναι  υπερήφανοι. Το συνολικό όμως αποτέλεσμα είναι ότι προσπαθούν και επιτυγχάνουν αργά ή γρήγορα εξαιρετικά αποτελέσματα.

Επισκεφτήκαμε και εμείς τον Καναδά στα πλαίσια συνεργασιών για και την Τηλεϊατρική το 1991 και οι εικόνες και οι εντυπώσεις που αποκομίσαμε ήταν πράγματι άριστες. Μας είχε κάνει μεγάλη εντύπωση ότι το προσωπικό νοσοκομείου έβγαινε έξω για να καπνίσει τσιγάρο!

Συγκρίνουμε αυτά που συμβαίνουν στις Χώρες που προαναφέραμε και έχουμε επισκεφτεί (όχι όλες, αλλά τις περισσότερες) με την Ελλάδα και η σύγκριση είναι καταλυτική εις βάρος της Ελλάδος. Εις βάρος της Ελλάδος είναι και το επίπεδο πολιτισμού των πολιτών των χωρών αυτών και του τρόπου που λειτουργούν στην καθημερινότητά τους. Δυστυχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου