Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Οι εργολάβοι, η διαπλοκή, το πολιτικό σύστημα, ο δήμαρχος, το έγκλημα …

Ενεργοποιείται εντός του Ιουνίου το σχέδιο για τη Διπλή Ανάπλαση

Μήνας εξελίξεων θεωρείται ο Ιούνιος για τη σημαντικότερη αστική ανάπλαση που προωθεί ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Ο νόμος για τη Διπλή Ανάπλαση δίνει συγκεκριμένα περιθώρια δόμησης, τα οποία εφόσον γίνουν σεβαστά θα επιτρέψουν την έκδοση οικοδομικών αδειών, χωρίς να ελλοχεύει ο κίνδυνος προσφυγών

Ο λόγος ασφαλώς για την ενεργοποίηση του νόμου για τη Διπλή Ανάπλαση Βοτανικού - Λ. Αλεξάνδρας, μέσω του οποίου θα επιχειρηθεί η υλοποίηση παρεμβάσεων ανάπλασης και επενδύσεων αξίας άνω των 200 εκατ. ευρώ, επισκιάζοντας έτσι ακόμα και την πρόσφατη ανακοίνωση του Μεγάλου Περιπάτου … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, 04.06.2020 : 23:25).

Ο μεγαλοεπιχειρηματίας κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, εγκατέλειψε την εξαιρετική πρότασή του για το λεγόμενο Athens Alive (βλέπετε εμείς πλέον μόνο εις την αγγλική γλώσσα συνεννοούμεθα), μετά την άγνωστη στους πολίτες συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ αφού και αυτός εγκατέλειψε την αρχικώς ανακοινωθείσα συμφωνία του

Ο δήμαρχος (προτού αναλάβει καθήκοντα) παρασύρθηκε  - κατ΄ εμάς στις νέες προτάσεις του μεγαλοεπιχειρηματία  για το νέο εγχείρημα PAO Alive, με στόχο τη ξεχασμένη και προφανώς νομικά ανίσχυρη και διαπλεκόμενη Διπλή Ανάπλαση των κκ. Καμίνη, τότε δημάρχου Αθηναίων και άλλων.

Ύστερα από ένα σχεδόν έτος σιωπής και παρά το γεγονός ότι ο κ δήμαρχος Αθηναίων είχε προειδοποιηθεί για την ετεροβαρή «συμφωνία», φέρνουν και πάλι στο φως τη Διπλή Ανάπλαση, αφού βρήκαν τρόπους να παρακάμψουν νόμους, λογική και να εξασφαλίσουν προφανώς στον κ. Γιαννακόπουλο ότι θέλει και ότι τον συμφέρει.

Ιδού λοιπόν και η ενεργοποίηση της σοβαρής εφημερίδα Καθημερινή, προκειμένου να σιγοντάρει τη τέως Διπλή Ανάπλαση. Η οποία από ότι φαίνεται τώρα θα λέγεται η Τριπλή Συμφωνία Γιαννακόπουλου-Μπακογιάννη- Μητσοτάκη.

Και από πίσω προφανώς ο εργολάβοι.

Αν προχωρήσουν τα σχέδια ενταφιάζεται οριστικά το συγκρότημα της Καλογρέζας και παραδίνεται στους βανδάλους, τους καταστροφείς και τον αμείλικτο χρόνο.

Το νέο μέγα έργο θέλει πολλά χρήματα, και μεγάλες νομικές παρεμβάσεις (θα δούμε τι θα σκαρφιστούν προκειμένου να προχωρήσει το έργο – ίσως θα βρεθεί λύση ανάλογη της υπόθεσης Athens Mall).

Η πόλις των Αθηνών δεν χρειάζεται νέα γήπεδα. Αν ιδιώτες θέλουν να κατασκευάσουν γήπεδα ας αγοράσουν την έκσταση και εκεί ας κατασκευάσουν αυτό που επιθυμούν. Οι φορολογούμενοι δεν πρέπει να πληρώσουν με νέα χρήματα όπως έκαναν για το κ. Κόκκαλη (γήπεδο Καραϊσκάκη)  και το κ. Μελισανίδη (γήπεδο ΑΕΚ). Άλλωστε μετά την πανδημία και τη νέα πραγματικότητα που ανατέλλει μάλλον θα αλλάξουν πολλά στο τρόπο που ζούμε κια λειτουργούμε. Και είναι μάλλον δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι θα βλέπουμε γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, γεμάτα. Κάτι διαφορετικό θα προκύψει και δεν ξέρουμε τι.

Τα παλαιά σχέδια δεν είναι λογικά βιώσιμα. Αυτά που προωθούνται δεν λαμβάνουν υπόψη τίποτε από τις νέες πραγματικότητες.

Θα μου πείτε επιτυχημένοι επιχειρηματίες είναι και γνωρίζουν τι να κάνουν και πώς να το κάνουν, Και άρα τα σχέδια θα είναι  βιώσιμα όπως διατυμπανίζουν. Ίσως. Αλλά  εμείς λέμε ας μην βιάζονται. Η Ελλάδα είναι γεμάτη κουφάρια, αποτυχίες, ερείπια, σκουπίδια εν τέλει πάσης μορφής και μεγέθους.

Η βεβαιότης των επιχειρούντων πηγάζει από το γεγονός ότι ποτέ κανείς δε μπήκε φυλακή και δεν επέστρεψε κλεμμένα, αλλά τα απόλαυσε εκτός φυλακής εις υγείαν του καρόϊδου,  στις βίλες του και παρέα με τους διαπλεκόμενους φίλους του και το σύστημα.

Αξιότιμε πρωθυπουργέ κ.. Μητσοτάκη, αξιότιμε δήμαρχε κ. Μπακογιάννη, προσγειωθείτε. Μελετήστε σοβαρά την πρόταση Athens Alive και αφήστε τον μεγαλοεπιχειρηματία κ. Γιαννακόπουλο στα όνειρά του. Αυτός δεν θα χάσει τίποτε. Ίσως βγει και κερδισμένος, όπως πιστεύει. Εσείς βάζετε το κεφάλι σας στον ντορβά. όπως έλεγε η γιαγιά μου.

ΥΓ: Ακούσαμε για τα περίπου 500.000.000 € που ξόδεψε για τον Παναθηναϊκό ο κ. Γιαννακόπουλος (συνέντευξή του στις 9/5/2020) και χάσαμε τη λαλιά μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου