Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Σημεία και τέρατα εναντίον του Μαρκοπούλου Μεσογαίας …

Διαβάζουμε:  
Αραβώσης: Προτεραιότητα η συμμόρφωση της Ελλάδας στην Κοινοτική Οδηγία για τη διαχείριση λυμάτων

Ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, καθ. Κωνσταντίνος Αραβώσης



συμμετείχε στη διαβούλευση του επικαιροποιημένου Περιφερειακού Επιχειρησιακού Σχεδίου Λυμάτων της Δυτικής Ελλάδος στην Πάτρα, κηρύσσοντας την έναρξη του κύκλου των διαβουλεύσεων, ο οποίος θα ολοκληρωθεί με συναντήσεις στο σύνολο των 13 Περιφερειών της χώρας …. 

Σημείωσε επίσης ότι πρέπει να βιαστούμε για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, καθώς η χώρα ήδη καταβάλλει πρόστιμα για τη μη συμμόρφωση με την Οδηγία και απειλείται με την επιβολή νέων βαρύτατων προστίμων με νέα προειδοποιητική επιστολή που έλαβε από την Κοινότητα μόλις τον προηγούμενο μήνα. Τέλος, τόνισε ότι δεν μπορεί πλέον να είναι ανεκτή οποιαδήποτε αδιαφορία ή αδράνεια στην εφαρμογή του Σχεδίου. (ypodomes team, 17 Ιουνίου 2020).

Ωραία λόγια, ωραία παρουσίαση από ένα αρμόδιο που δεν γνωρίζει την πραγματικότητα ή είναι ένας από τους ενορχηστρωτές αθλίου προβλήματος που επί 20 και πλέον χρόνια κανείς Έλληνας πολιτικός δε θέλει να λύσει γιατί λογικά επικρατούν τα συμφέροντα των βοθρατζήδων. Οι πολίτες βέβαια δεν έχουν πρόβλημα να ρίχνουν τα βοθρολύματα στους δρόμους τη ΄νύχτα, όπως γίνεται ακόμα και σήμερα στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας και άλλες πόλεις και χωριά.

Η πόλις του Μαρκόπουλου, που διαθέτει εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων αλλά δεν λειτουργούν με εντολή πριν από πολλά χρόνια Νομαρχίας και τώρα Περιφέρειας, δέχεται εδώ και καιρό – αλλά σχετικά πρόσφατα έγινε δημοσίως γνωστό - επίθεση από συνασπισμένα συμφέροντα (δήμο Σαρωνικού, ΕΥΔΑΠ. Ομοσπονδία Γεωργικών Συνεταιρισμών Μεσογείων, δήμο Κρωπίας, δήμο Παιανίας) που αποσκοπεί στη μετατροπή του Μαρκόπουλου σε προνομιακό αποδέκτη λυμάτων επεξεργασμένων ή μη. (ΣΣ: Μπορεί να πληροφορηθεί κάθε ενδιαφερόμενος το χρονικό από το Ημερολόγιο https://vravronapoly.blogspot.com/ και την Πύλη ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ http://asclepieionpark.med.uoa.gr/AttikoParkoVravronas/ .

Το ιστορικό του σχεδιασμού μονάδων ΚΕΛ στην Ανατολική Αττική είναι γνωστό, όπως και οι απεγνωσμένες προσπάθειες κατά καιρούς, να μεταφερθούν ΚΕΛ και αγωγοί προς το Μαρκόπουλο (βλέπετε προσπάθειες δήμου Σπάτων).

Είμαστε της άποψης ότι ο δήμαρχος Μαρκοπούλου πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία και να καλέσει όλους τους δήμους Ανατολικής Αττικής, όλους τους αρμοδίους φορείς και την αρμόδια υπηρεσία της ΕΕ που χρηματοδοτεί τα έργα. Σκοπός θα είναι να εξευρεθούν βέλτιστες λύσεις για τη συνολική διαχείρισης των λυμάτων της Ανατολικής Αττικής, την αξιοποίηση των επεξεργασμένων λυμάτων, την εξασφάλιση άριστης λειτουργίας των μονάδων επεξεργασίας και την μικρότερη δυνατή επιβάρυνση του Νοτίου Ευβοϊκού, από τους σχεδόν 10 (ναι 10) σχεδιαζόμενους αγωγούς διάθεσης.

Στην πρωτοβουλία αυτή πρέπει να δοθεί η μέγιστη δυνατή δημοσιότητα και άμεση και συνεχής έγκυρη πληροφόρηση των πολιτών ολόκληρης της ΑΑ.

Η ελπίδα μας είναι ότι η πρότασή μας θα γίνει αποδεκτή και θα υπάρξει ηχηρή αντίδραση των κατοίκων του Μαρκοπούλου, για τη ματαίωση των άθλιων αυτών ενεργειών παράλογης διοίκησης και σκοτεινών διαπλεκόμενων συμφερόντων.

Και είμαστε έτοιμοι να επανέλθουμε μόλις χρειαστεί!!!!

ΥΓ: Με πρωτοβουλία του δημάρχου κ. Κώστα Αλλαγιάννη, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων του Μαρκοπούλου, στο ανοιχτό θέατρο Σάρας, στις 19:00, τη Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου