Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Ψηφιακή διακυβέρνηση αλά γκρέκα …

Εντοπίσαμε δυο σημαντικά προβλήματα:

1ον

Πηγαίνεις στις ιστοσελίδες του ΕΟΔΥ με την ελπίδα ότι μπορείς να πληροφορηθείς με εγκυρότητα και συνέπεια, την επιστημονική γνώση που διατίθεται σχετικά με τα θέματα της επικαιρότητας, εν προκειμένω του κορονοϊού. Τα κείμενα πρέπει να έχουν συνταχθεί από επιστήμονες κύρους, να είναι επώνυμα, να είναι πρόσφατα (όχι με ημερομηνία πχ. πριν το Φεβρουάριο του 2020, όταν άρχισε η πανδημία του κορονοϊού, αλλά σε κάθε περίπτωση όχι παλαιότερα των 6 ή 12 μηνών), να είναι κατανοητά (σε επίπεδο αποφοίτου Λυκείου, για παράδειγμα) και να είναι σύντομα. Θα πρέπει να μην προκαλούν απορίες και αν αυτό συμβαίνει, να υπάρχουν παραπομπές σε αναγκαίες διευκρινίσεις ή άλλα κείμενα πληροφόρησης.

 

Η εργασία αυτή δεν είναι επίπονη, υπάρχει ήδη σε πολλές πηγές πληροφόρησης και ως γνώσεις στους ανθρώπους που στελεχώνουν τον οργανισμό ή είναι επαγγελματίες υγείας. Είναι απλώς θέμα νέας γραφής και παρουσίασης. Πριν βέβαια δημοσιευτούν θα πρέπει να ελέγχονται για την ορθή χρήση της γλώσσας, τη σύνταξη και ορθογραφία από επαγγελματίες του είδους.

 

Κάτι τέτοιο δε υπάρχει στις ιστοσελίδες του ΕΟΔΥ. Και το ερώτημα είναι από που και πώς οι πολίτες θα πληροφορούνται για τα επικίνδυνα ιατρικά φαινόμενα, αν όχι από το φορέα που λαμβάνει αποφάσεις για το θέμα και ζητά από τους πολίτες και τους επαγγελματίες συμμόρφωση;

 

2ον

Μπαίνεις στις ιστοσελίδες του ΕΟΔΥ και ψάχνεις πληροφορίες για το ΔΣ του οργανισμού. Τις βρίσκεις.

 

Υπάρχει κατάλογος με τα άτομα που είναι μέλη του ΔΣ. Τα ονόματα συνοδεύονται από πενιχρές πληροφορίες για την ιδιότητα του καθενός.

 

Δεν υπάρχουν βιογραφικά, δεν υπάρχουν στοιχεία για τη διαδικασίας επιλογή τους, δεν υπάρχουν στοιχεία για το ρόλο τους και τις αρμοδιότητες καθενός, δεν υπάρχουν στοιχεία επικοινωνίας, δεν υπάρχουν στοιχεία για τις απολαβές τους και τη διάρκεια των συμβολαίων τους (αν υπάρχουν) κα. και άρα δεν υπάρχουν ευθύνες για τίποτε.

 

Έτσι εξηγείται και η μεγάλη εμπιστοσύνη που απολαμβάνουν τα άτομα του ΔΣ και ο οργανισμός από τους πολίτες και η άμεση ανταπόκρισή τους στις επιταγές της στρατηγικής του οργανισμού για την αντιμετώπιση των κινδύνων και των κρίσεων, στις αποφάσεις και στις εντολές του.

 

Όλα καλώς καμωμένα. Συνθήκες γειτονιάς και όποιον πάρει ο χάρος.

 

Φυσικά αυτά δε συμβαίνουν μόνον στο ΕΟΔΥ. Η κατάσταση αυτή είναι ο κανόνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου