Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Αναγκαίο το κλείσιμο λόγω κορονοϊού, αλλά μήπως κοιμηθήκαμε όλοι …

Πρώτη και καλλίτερη η κυβέρνηση. Μετά τον αρχικό αγώνα δρόμου μου φαίνεται ότι εξαντλήθηκε, αντιγράφει πλέον το ΣΥΡΙΖΑ, όπως αντέγραφαν παλιά το ΠΑΣΟΚ κυβερνήσεις της ΝΔ και απλώς πλέον διαχειρίζεται ότι έχει απομείνει από τις ένδοξες ημέρες των πλουσίων αγελάδων. 

Ακολουθούν οι πνευματικοί μας άνθρωποι που βρίσκονται σε παρατεταμένη αγρανάπαυση, ενώ θα έπρεπε να καταβάλλουν προσπάθειες με όλες τους τις δυνάμεις  για να μας κρατούν ξύπνιους και σε εγρήγορση. Βέβαια αυτό δε μας κάνει μεγάλη εντύπωση γιατί πολλοί ήταν βολεμένοι και γιατί ποτέ στη σύγχρονη Ελλάδα ο Πολιτισμός δεν «πουλούσε».

 

Ακολουθεί αμέσως μετά ο επιστημονικός μας κόσμος, που προφανώς βρήκε ακόμα μια ευκαιρία να πληρώνεται και να ασχολείται πλέον νομίμως και αποκλειστικά στις ιδιωτικές τους δραστηριότητες. Όχι πως δεν έκανε το ίδιο πριν τη πανδημία.

 

Και άλλες φορές έχουμε περιγράψει τι θα κάναμε εμείς αν ήμασταν κυβέρνηση, Δείτε αν θέλετε τη σειρά 11 συνολικά αναρτήσεων με πρώτη τη με τίτλο «Τι θα πρέπει να κάνει μια σοβαρή και εκσυγχρονιστική κυβέρνηση. Θέμα 1ο: Εκπαίδευση», την οποία θα βρείτε στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά, με έναρξη αναρτήσεων τη 12η Αυγούστου 2019 - δηλαδή πριν την πανδημία. Δε διεκδικούμε το αλάθητο, αλλά αυτά που περιγράφονται είναι τα ελάχιστα απαραίτητα.

 

Οι σκέψεις εν μέσω πανδημίας μας σχετικά με το παρόν και το μέλλον αυτής της χώρας έχουν ως εξής:

Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα και χωρίς καμιά χρονοτριβή να απαιτήσει από όλους μας και πρωτίστως από όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου τομέα, τα ανώτατα εκπαιδευτικά και τα ερευνητικά ιδρύματα της χώρας να παρουσιάσουν εντός 1-2 μηνών ένα πρώτο σχέδιο προγραμματισμού τους για τα επόμενα 2, 5, 7 και 10 χρόνια. Τα σχέδια θα είναι σε ψηφιακή μορφή και θα κατατεθούν σε ειδική βάση πληροφοριών που θα υποδείξει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη και επί των κειμένων θα μπορούν διατυπωθούν σχόλια, υποδείξεις, προτάσεις από κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, επωνύμως. Το ΥΨΔ θα αναλάβει την επεξεργασία των προτάσεων με ίδια μέσα ή αναθέσεις.

 

Υπόχρεοι κατάθεσης σχεδίων θα είναι όλοι οι φορείς που λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση. Η κυβέρνηση θα πρέπει να ζητήσει επίσης και από τους φορείς του ιδιωτικού τομέα να καταθέσουν και εκείνοι τις απόψεις τους.

 

Η ανάθεση στην Ομάδα Πισσαρίδη να εκπονήσει ένα πρόγραμμα οικονομικής ανάκαμψης για τη χώρα είναι καλή ιδέα, αλλά αφήνει όλους τους υγιώς σκεπτόμενους ’Έλληνες στο περιθώριο και αμέτοχους, Η πρόταση που παρουσιάζουμε μπορεί και πρέπει να εξελιχθεί παράλληλα προς κάθε άλλη ανάθεση σε εξειδικευμένους και σημαντικούς επιστήμονες.

 

Μεγάλο μέρος τη κακοδαιμονίας της χώρας είναι η πεποίθηση πλέον των πολιτών ότι δεν εισακούονται, δε καλούνται να συμμετάσχουν (ΣΣ: Η διαδικασία ων διαβουλεύσεων είναι  κατ΄ εμάς μόνον κατ΄ ευφημισμό διαβούλευση και δεν προφέρει τίποτε, εκτός από άλλοθι στους κυβερνώντες και νομοθετούντες – βλέπετε και το https://simpleandclear.blogspot.com/2009/12/blog-post_4160.html) και κυβέρνηση και δημόσια διοίκηση τους θεωρούν βάρος και ενοχλητικούς τρίτους που μπαίνουν απρόσκλητοι στα χωράφια τους και τους ενοχλούν, διακόπτοντας τη νιρβάνα τους.

 

Ελπίζουμε η αξία της εκτεταμένης αυτής προσπάθειας θα κατανοηθεί από τη κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα.

 

ΥΓ: Εκείνες οι μελέτες Προοπτικής Διερεύνησης γιατί εγκαταλείφθηκαν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου