Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Χωροταξικό: Δυνατότητα συνένωσης όμορων οικοπέδων δίνει νομοτεχνική βελτίωση …

Σειρά νομοτεχνικών βελτιώσεων, όπως αυτή της δυνατότητας συνένωσης όμορων γηπέδων, κατέθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης

 INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ


κατά τη δεύτερη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου για τον Εκσυγχρονισμό της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας, στην ολομέλεια της Βουλής … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:16:40, Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 16:25).

Υπάρχον θετικά σημεία, υπάρχουν και αρνητικά σημεία. Έγιναν συμβιβασμοί. Εκσυγχρονισμός όμως πουθενά στον ορίζοντα. Η Ελλάδα παραμένει μια οπισθοδρομική χώρα που κανείς δε θέλει να τη δει να απογειώνεται. Το σύστημα τη κρατά αιχμάλωτη στη μιζέρια της και στις λανθασμένες έως προκλητικά ρουσφετολογικές επιλογές των παρελθόντων ετών.

 

Παρακαλούμε τον εξαιρετικό υπουργό – εμείς θα τον χαρακτηρίζαμε μαλαγάνα, αλλά και  στυλοβάτη της ρουσφετολογικής πολιτικής – να διαβάσει τα παρακάτω:


Εκτός Σχεδίου Δόμηση …

Να υπολογιστεί το κόστος της εκτός σχεδίου δόμησης …

Εντελώς πρόσφατα – βλέπετε https://simpleandclear.blogspot.com/2020/10/blog-post_8.html - αναρωτηθήκαμε ποιο είναι το κόστος της ΕΣΔ. Φυσικά δε λάβαμε καμιά απάντηση από τους αρμοδίους, ούτε και πρόκειται βέβαια να λάβουμε. Δεν είμαστε άλλωστε καθόλου βέβαιοι ότι το θέμα απασχόλησε πολλούς Έλληνες τα τελευταία 50 και πλέον χρόνια.

Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013

Ο κακός δαίμονας της Ελλάδος, η εκτός σχεδίου δόμηση …

Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019

Τι θα πρέπει να κάνει μια σοβαρή και εκσυγχρονιστική κυβέρνηση. Θέμα 4ο: Αποκέντρωση και χωροταξικός σχεδιασμός

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ντροπή στη Τρόικα και ιδιαίτερα τους Ευρωπαίους ηγέτες …

Σάββατο, 3 Απριλίου 2010

Πόλεις «Ντου ιτ Γιορσέλφ» …

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2007 --- αυθαίρετα 1985

Επικαιρότητα και αποτελεσματική Διοίκηση ...

Επανέρχομαι στο θέμα που αναφέρεται αμέσως μετά και τέθηκε υπόψη της Διοίκησης από το 1985! Η Διοίκηση κάποτε απάντησε ότι «δεν γίνεται». Ωστόσο τα πρόσφατα γεγονότα συνηγορούν υπέρ των απόψεών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου