Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Πάλι εμβαλωματικές λύσεις χωρίς συνολικό σχεδιασμό για μια πόλη επί της οποίας ασελγούν όλοι …

Τα νέα projects στη μεταλλασσόμενη Οδό Πειραιώς

Νέο κέντρο Έρευνας & Εξέλιξης από την Volkswagen στην Κίνα © Παρέχεται από: capital.gr στο https://www.capital.gr/auto/3505076/neo-kentro-ereunas-exelixis-apo-tin-volkswagen-stin-kina 

Μετά τη σταδιακή απόσυρση βιομηχανιών από τις περιοχές Ρέντη, Ταύρο, Μοσχάτο, και Ελαιώνα δημιουργήθηκε μεγάλος αριθμός εγκαταλειμμένων ή αδρανοποιημένων ακινήτων, κάποια εκ των οποίων αξιοποιήθηκαν ως πολιτιστικοί χώροι ενώ άλλα μετατράπηκαν σε εμπορικούς χώρους. Σε θεσμικό επίπεδο εδώ και δεκαετίες έχουν πραγματοποιηθεί διάφορες μελέτες αναπλάσεων, που προχώρησαν με τη νομοθέτηση των χρήσεων γης, τον ορισμό δεκάδων διατηρητέων κτιρίων, όπως και με το πλαίσιο που έθεσε το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής το 2014 … (capital.gr, Σάββατο, 26-Δεκ-2020 08:20).

Φυσικά και κανείς δεν μπορεί να αποτρέψει τον ιδιωτικό τομέα, σε μια καπιταλιστική κοινωνία να σκέπτεται, να μεταλλάσσεται, να δημιούργει, να επενδύει, να επιχειρεί, να δραστηριοποιείται εκεί που οσμίζεται ευκαιρίες για επιχειρηματικό κέρδος και επιρροή.

 

Το δράμα είναι ότι όλα αυτά γίνονται σε ένα κράτος που δε ξέρει τι του γίνεται. Που θέλει δεκάδες χρόνια για να αποφασίσει. Που χρειάζεται δεκάδες χρόνια για να εφαρμόσει αυτά που αποφασίζει, Που τρέμει μη τυχόν και ακούσει αντίλογο, διαμαρτυρίες, αντιμετωπίσει δικαστικές νόμιμες αντιρρήσεις. Που λαδώνεται και επηρεάζεται από το παραμικρό μη τυχόν και χάσει εκλογική πελατεία. Που είναι εν τέλει και τέλος πάντων σαν ένα φοβισμένο αγόρι που το βάζουν τιμωρία και το απειλούν συνεχώς.

 

Το κράτος δεν έχει συνέχεια, δεν οραματίζεται, δε σχεδιάζει μακρόπνοα, βαριέται, αφήνει για τους επόμενους τα δύσκολα, βοηθάει μόνον όσους το βοηθούν, αδιαφορεί για τις ανάγκες των πολιτών και του κοινωνικού συνόλου, πορεύεται σα γαύρος μέσα στο κοπάδι/σύννεφο των γαύρων που το περιβάλλουν, ευχόμενο μη τυχόν και εμφανιστεί μεγάλο ψάρι κυνηγός και τον καταβροχθίσει. 

 

Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα αλλοπρόσαλλης εξέλιξης:

1.     Ο δήμαρχος Μπακογιάννης θέλει προφανώς τη διπλή Ανάπλαση για να μεγαλώσει τις πιθανότητες επανεκλογής του. Θα ξοδέψει με τις ευλογίες του θείου του πρωθυπουργού 150.000.000 €, για να κατασκευάσει δωρεάν γήπεδο για τον  Ιδιοκτήτη της Ανώνυμης Κερδοσκοπικής ποδοσφαιρικής εταιρείας Παναθηναϊκός ΑΕ (βλέπετε κριτική στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά https://simpleandclear.blogspot.com/2020/11/21.html ). Η περιοχή Ελαιώνα δεν αναπλάθεται και δεν εκπονείται σχέδιο συνολικής ανάπλασης αλλά παραμένει άναρχη, κατακερματισμένη, παράνομη και σκουπιδοβριθής

2.     Το πρώην εργοστάσιο ΧΡΩΠΕΙ θα γίνει λέει Κέντρο Καινοτομίας. Μα ΚΚ ετοιμάζει και η Βιοχάλκο, σύμφωνα με το άρθρο της εφημερίδας capital. Μήπως το κρατικό ΚΚ θα γίνει (οι ιδιώτες επενδυτές ελπίζουμε να είναι ποιο ψύχραιμοι και ρεαλιστές), αν γίνει (;) για να δώσει υπεραξία στα σχεδιαζόμενα άναρχα αναπτυξιακά σχέδια ιδιωτών. Βλέπετε κριτική στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά. 

Φυσικά όλες οι επενδύσεις στον άξονα της Πειραιώς για παράδειγμα, γίνονται σε οικόπεδα με πρόσοψη στην οδό Πειραιώς, ενώ αμέσως μετά επικρατεί το χάος, τα σκουπίδια και οι βανδαλισμοί.

 

Οι αναμορφωτές δήμαρχος, ΓΓΕΤ, υφυπουργός Χρήστος Δήμας και λοιποί τεχνοκράτες και εκσυγχρονιστές θάβουν το «Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών» για το οποίο υπάρχει συγκροτημένη πρόταση της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1994! (http://asclepieion.mpl.uoa.gr/Parko/maketes.htm).

 

Θάβουν επίσης τα σχέδια για Μητροπολιτικούς δήμους και τη συνεπακόλουθη συνολική αντιμετώπιση αναπτυξιακών και εκσυγχρονιστικών σχεδίων. 


Και οι ηγέτες που βρίσκονται; Που κρύβονται; Γιατί φεύγουν; Γιατί σιωπούν. Γιατί υποκύπτουν; Ευτυχώς για αυτούς, κάθε 4 το πολύ χρόνια ξεπλένονται λάθη, ανομίες, αδυναμίες, υποσχέσεις, διαπλοκή, σκάνδαλα και ότι άλλο κακό βάλει ο νους σας.

Βαρεθήκαμε αδέλφια, αλλά δε θα το βάλουμε κάτω.
 

 ΥΓ: Την περίοδο αυτή διαβάζουμε τη διάλεξη του έδωσε ο Μαξ Βέμπερ στις 28 Ιανουαρίου 1919 στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου με θέμα «Politik als Beruf» (Η Πολιτική ως Κάλεσμα και Επάγγελμα, Εκδόσεις ΔΩΜΑ, 2019). Γλαφυρή περιγραφή λειτουργίας του δημοκρατικού συστήματος και των κομμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου