Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Τα ωραία νερά της Ελλάδος, ωραία πεθαίνουν …

52 ελληνογερμανικά ψηφιακά Β2Β για τη διαχείριση υδάτινων πόρων στην Ελλάδα

Πάνω από 55 B2B συναντήσεις μεταξύ 12 γερμανικών και 19 ελληνικών εταιριών και φορέων πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο πενθήμερης ψηφιακής επιχειρηματικής αποστολής, που περιλάμβανε και ημερίδα με θέμα “Διαχείριση Υδάτινων Πόρων στην Ελλάδα”, την οποία πραγματοποίησε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με πρωτοβουλία του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, για τη μεταφορά τεχνογνωσίας και τη διεθνοποίηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 

Φωτογραφία του Μαρτίου 2020. Ο αρχαίος ποταμός Ερασίνος που καταλήγει στο βιότοπο της Βραυρώνος, μετατράπηκε σε αγωγό για να ποτίζουν τις συκιές. Το αντλιοστάσιο μόλις φαίνεται δεξιά. Ποιος προστατεύει τα νερά; Ποιος παρεμβαίνει στο Περιβάλλον σα να είναι σπίτι του και ιδιοκτησία του; Ποιος έδωσε άδειες, ποιος ελέγχει; 

Από ελληνικής πλευράς, στην εκδήλωση τοποθετήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο οποίος μίλησε για τις Υποδομές και τις επενδυτικές δυνατότητες του τομέα καθώς και για το εθνικό επιχειρησιακό σχέδιο υποδομών και λυμάτων. O κ. Αραβώσης τόνισε ότι η ανάγκη δράσης προς αποφυγή μακροπρόθεσμης επιδείνωσης της ποιότητας και της ποσότητας των υδάτων γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική, ενώ πρόσθεσε ότι στον τομέα της διαχείρισης Υδατικών Πόρων το ΥΠΕΚΑ αξιοποιεί 324 εκ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ UPD:00:13, Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020 00:01). 

Ωραία λόγια, ωραίες πρωτοβουλίες, αξιέπαινη προσπάθεια. Αλλά ω άνδρες Αθηναίοι, με ποιο στόχο; Για να έχει άλλοθι το σύστημα και οι Ηρακλείς του; Ότι έχουν αντικείμενο και ασχολούνται σοβαρά με το αντικείμενό τους και έτσι να δικαιολογούνται οι παχυλοί μισθοί τους,;

 Η εικόνα του αρχαίου ποταμού Ερασίνου, κοντά στο βιότοπο της Βραυρώνος, περιοχή ΝΑΤΟΥΡΑ 2000 είναι αποκαλυπτική. Πλήρης ασυδοσία. Και είμαστε σίγουροι ότι η περίφημη Γενική Γραμματεία Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο επί κεφαλής της καθ. κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, ούτε έχουν ποτέ ακουστά για τον Ερασίνο ούτε και ξέρουν που βρίσκεται.


 Το λέμε αυτό γιατί έχει αποφασιστεί να κατασκευαστεί αντιπλημμυρικό έργο 45.000.000 € του ποταμού, που διασχίζει μόνον κάποιες καλλιέργειες εδώ και εκεί, εγκαταλελειμμένες καλλιέργειες, περνά δίπλα σε αυθαίρετα σπίτια ή και κάτω από αυτά – βλέπετε https://vravronapoly.blogspot.com/2019/09/747.html – και δεν ενοχλεί κανένα, ούτε και προφανώς είναι επικίνδυνος για κανένα.


 Σύμφωνα με τα όσα περισπούδαστα και πατριωτικά ειπώθηκαν στην Ημερίδα ο καθ. κ. Κ. Αραβώσης έπρεπε να ορθώσει το ανάστημά του και να αποτρέψει το αντιπλημμυρικό έργο του Ερασίνου. Αλλά αυτά μπορούν να συμβούν σε άλλες χώρες, όχι στη μίζερη, διαπλεκόμενη, αποστεωμένη, αναρχοκρατούμενη Ελλάδα.


 Και τα χρόνια περνούν χωρίς εκσυγχρονισμό, εφαρμογή καλών πρακτικών, την προστασία του Περιβάλλοντος και την επιβολή των νόμων επί των απείθαρχων Ελλήνων και των προσωπικών τους συμφερόντων.


 ΥΓ: Στα Ημερολόγια https://vravronapoly.blogspot.com/ και  https://attikoparko.blogspot.com/ αναρτώνται θέματα που αφορούν την περιοχή της Βραυρώνος του δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας και της Ανατολικής Αττικής. Το δε βίντεο για τον Ερασίνο της "Γεωμυθική" είναι αποκαλυπτικό και συνάμα καταγγελτικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου