Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Για του κυρίους και τις κυρίες που τους βγάζουν βόλτα οι σκύλοι τους και τα σκυλάκια τους …

Τελευταία βλέπουμε συμπαθητικά τετράποδα, που έχουν αναδειχθεί σε βεντέτες και μοχλούς ανάπτυξης, να βγάζουν βόλτα κύριους και κυρίες, όλο συχνότερα και όλο και περισσότερους. 

Χθες όμως είδαμε μια συνηθισμένη κατά τα άλλα σκηνή που έκανε το μυαλό μας να δουλέψει. Διασταυρωθήκαμε με μια κυρία την οποία οδηγούσε ένας μεγαλόσωμος σκύλος, ο οποίος ένοιωσε προφανώς την αναγκη να κάνει το ψιλό του, όπως λέγαμε παλιά. Πήγε λοιπόν στη βάση ενός θάμνου που κοσμούσε το πεζοδρόμιο  κεντρικότατου δρόμου του Χολαργού και ανακουφίστηκε.

 

Αμέσως πέρασε από το μυαλό μου το εξής: Πλέον όλο και περισσότεροι κάτοχοι σκύλων έχουν μαζί τους μια σακούλα και μαζεύουν τις ακαθαρσίες του ζώου, που έχει τη τάση να τα κάνει όπου βρει.

 

Προτείνουμε λοιπόν να υποδειχθεί κατ΄ αρχάς και κατόπιν να επιβληθεί στους κατόχους των σκύλων να έχουν μαζί τους και ένα μπουκάλι νερό του ενός λίτρου ας πούμε, το οποίο θα αδειάζουν στο σημείο που κατούρησε ο σκύλος.

 

Έτσι θα μειώνεται η ρύπανση, αλλά και το αντιαισθητικό αποτέλεσμα.

 

Περιμένουμε αντιδράσεις και τυχόν υποδείξεις, για καλλίτερη εφαρμογή του μέτρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου