Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Μια πρόταση για τα αθλήματα και τους αθλητικούς χώρους του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού …

Διαφωνούμε ριζικά με τη πρεμούρα του δήμαρχου μας κ. Κώστα Μπακογιάννη για τη Διπλή Ανάπλαση (ΔΑ). Παρέσυρε δε και τη κυβέρνηση (δεν έχει καμιά δικαιολογία) και προβλέπουμε ότι θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα και ο πρωθυπουργός (και θείος του κ. δήμαρχου) της χώρας. Παρουσιάσαμε τι απόψεις μας επί του θέματος της ΔΑ στην πρόσφατη ανάρτηση Διπλή Ανάπλαση: Η μεγαλύτερη νομιμοφανής επιχείρηση του 21ου αιώνα … Εδώ παρουσιάζουμε μια εναλλακτική πρόταση για αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, που καταρρίπτει αυτόματα και όλη την επιχειρηματολογία τη ΔΑ.

1. Το σύνολο των εγκαταστάσεων και των χώρων επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, που χρησιμοποιούνται ως τώρα από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και άγνωστο με ποιο τρόπο εκχωρούνται σε ανώνυμη κερδοσκοπική εταιρεία ιδιωτικών συμφερόντων, αποδίδονται στο δήμο Αθηναίων. Ο δήμος σχεδιάζει και υλοποιεί πρόγραμμα ανάπλασης του χώρου

2. Η περιοχή αναπλάθεται με γνώμονα το συμφέρον των κατοίκων του Λεκανοπεδίου. Δεν επιτρέπεται κανένα νέο κτήριο εντός του χώρου αυτού. Τα φληναφήματα περί κατασκευής Μουσείου του ΕΠ (ΜΕΠ) και δε ξέρω τι άλλο αποσύρονται άμεσα, ως απαράδεκτα. Αυτοί που έχουν την ιδέα του ΜΕΠ ας αναζητήσουν αλλού κτήρια, κυρίως υφιστάμενα, για να στεγάσουν τα όνειρά τους και τους οικονομικούς σχεδιασμούς τους. Δεν υπάρχει λόγος κατασκευής νεών κτηρίων. Άλλωστε σήμερα εξαιτίας των εξελίξεων της τεχνολογίας το ΜΕΠ πρέπει να είναι πρωτίστων εικονικό

3. Όλες οι αθλητικές δραστηριότητες του ΕΠ, που απευθύνονται όχι σε οικονομικά συμφέροντα και μεγαλοσχήμονες, αλλά σε νέους και πολίτες μπορούν να βρουν φιλόξενη στέγη, με μόνον ανακλητές κατασκευές αν είναι απολύτως απαραίτητες, εντός του Ασκληπιείου Πάρκου Αθηνών (βλέπετε http://asclepieion.mpl.uoa.gr/parko/ και ειδικότερα http://asclepieion.mpl.uoa.gr/Parko/maketes.htm .

4. Η λύση αυτή είναι καθαρή, δεν αντιμετωπίζει περίπλοκα νομικά προβλήματα για να εξασφαλιστούν οι πολυπόθητες άδειες κατασκευών. Οι νέες αθλητικές εγκαταστάσεις θα είναι εντός του αστικού ιστού με εύκολη πρόσβαση (2 σταθμούς Μετρό ήδη και προσεχώς τρίτου) και όχι σε μια «μελλοντική όαση» (ανάπλαση) εντός μιας υποβαθμισμένης περιοχής, που εκτός των επεμβάσεων στους συγκεκριμένους χώρους, η υπόλοιπη μεγαλύτερη έκταση του Ελαιώνα θα παραμείνει για δεκαετίες ακόμα χαώδης με αλλοπρόσαλλες δραστηριότητες, παράνομες ρυπαίνουσες εγκαταστάσεις και πολλά, πάρα πολλά σκουπίδια.

Θέλουμε να επισημάνουμε ότι εντός του ΑΠΑ υπάρχει μεγάλος αριθμός αθλητικών εγκαταστάσεων και δε γνωρίζουμε αν λειτουργούν σωστά ή υπολειτουργούν. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη μεγάλη πισίνα του δήμου Αθηναίων, αθλητικές εγκαταστάσεις των δήμων Ζωγράφου, Παπάγου - Χολαργού, τον Ιππικό Όμιλο που προφέρει και υπηρεσίες Υγείας, τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του 2004 του Τριάθλου, το υπό κατεδάφιση γήπεδο αντιπτέρισης (γνωστή με το διεθνή όρο μπάντμιντον badminton), γήπεδο ποδοσφαίρου στην πίσω πλευρά του Νοσοκομείου Σωτηρία, γήπεδα αντισφαίρισης (τένις) που έχουν ανατεθεί σε ιδιώτη διαχειριστή, κα. Κάθε λογικός άνθρωπος θα έλεγε λοιπόν ας αξιοποιήσουμε, ίσως υπό νέα λογική και διαχείριση, όλες αυτές τις αθλητικές εγκαταστάσεις για τις ανάγκες του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Λογικά κανείς από όσους υπέγραψαν το Μνημόνιο της Διπλής Ανάπλασης (και τους άλλους αφανείς, γιατί λογικά θα υπάρχουν και τέτοιοι) δεν αναμένουμε να σχολιάσει την πρότασή μας. Εμείς τη θεωρούμε κάτι σαν το αυγό του Κολόμβου.

Το επιστημονικό μας υπόβαθρο μας παρακινεί να περιμένουμε, αλλά όχι επ΄ άπειρον.

ΥΓ: Φαίνεται ότι υπάρχουν και άλλου είδους προβλήματα στα μυαλά μεγαλοπαραγόντων. Διαβάζουμε, «Παναθηναϊκός: Επιβεβαιώνει ο Ερασιτέχνης για εγκαταστάσεις στη Λεωφόρο». Και που είσαι ακόμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου