Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

Γελοιότητες, ανευθυνότητα, νωθρότητα, βαρεμάρα, τεμπελιά, αναξιοπιστία, δουλειές του ποδαριού …

Η είδηση: «… Το κυνήγι και το ερασιτεχνικό ψάρεμα επιτρέπονται πλέον εντός της περιφερειακής ενότητας, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα μέτρα κατά του κορωνοϊού που δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως …» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 24 Δεκεμβρίου 2020).

Ότι και να πούμε θα είναι λίγο. Όπως και να χαρακτηρίσουμε τη τελευταία απόφαση της επιτελικής κυβέρνησης του εκλαμπρότατου (πλέον) πρωθυπουργού μας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, δε θα μπορέσουμε να περιγράψουμε την αγανάκτησή μας για τις τουλάχιστον επιπόλαιες και απαράδεκτες αποφάσεις της κυβερνήσεως (χωρίς να ξέουμε ποιος είναι ο φυσικός αυτουργός για να το συγχαρούμε παντοιοτρόπως).

 

Λογικά η απόφαση είναι ορθή, αλλά είναι μονομερής κοντόφθαλμη και παραβλέπει την πραγματικότητα. Διαβάστε τι λέγαμε λίγες ημέρες πριν την απόφαση για ψαράδες και κυνηγούς, στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά:

 

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020

Μάλλον ο κορονοϊός είναι πλέον κανονικότητα και πρέπει να φερθούμε έξυπνα …

 

Η πρότασή μας έγινε αρχικά τον Απρίλιο του 2020, κατά τον πρώτο «εγκλεισμό», αλλά αγνοήθηκε από την κυβέρνηση και τους επιτελείς της. Την επαναφέραμε στις αρχές Νοεμβρίου αλλά και πάλι όλοι ήταν απασχολημένοι και δεν απάντησαν καν (όπως και στη πρώτη αναφορά μας).

 

Προφανώς οι αρμόδιοι πιστεύουν ότι το ψάρεμα αφορά πολύ μεγαλύτερο αριθμό πολιτών και τα σπίτια και οι κήποι δεν έχουν ανάγκη από φροντίδα, συντήρηση και εποχιακές αργάσεις, που μπορεί να είναι ίσως και κάποια οικονομική διέξοδος για άλλους πολίτες (υπό προϋποθέσεις βέβαια).

 

Ας είναι καλά τι γινάτι τους.

 

Έχουμε διαπιστώσει ότι κανένας αρμόδιος δεν είναι επιδεκτικός σε προτάσεις όσο καλές και αν είναι. Τις θάβουν γιατί δεν είναι δικές τους και επειδή ίσως κάποιος άλλος προβληθεί αντ΄ αυτών. Πράγμα εν ολίγοις που λέγεται «δικτατορία της δημοκρατίας» όπως έχουμε ήδη επισημάνει.

 

Να πούμε ότι περιμένουμε και νέες λογικές αποφάσεις; Μάλλον θα πείτε ότι δε ξέουμε τι μας γίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου