Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Ερώτημα 35ο 2020 … και πάλι για τις αδυναμίες του του γιγαντιαίου ΕΣΥ …

 Καλό είναι που η χώρα διαθέτει ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας. Φάνηκε η χρησιμότητά του στις εξαιρετικά δύσκολες ημέρες της πανδημίας. 

Αλλά φευ, έγιναν περισσότερο από εμφανείς οι αδυναμίες του, η κακοδιαχείριση, οι πολιτικές παρεμβάσεις, τα ξεζούμισμά τους από επιτήδειους και διαπλεκόμενους, από ιατρούς ορισμένων ειδικοτήτων που το χρησιμοποιούν ως ιδιωτικό ιατρείο τους, από την εξαιρετικά μικρή συνενοχή τους σε δραστηριότητες Ε&Τ και σε κλινικές έρευνες. Και σε πολλά, πάρα πολλά αλλά θέματα, που ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και εύρωστο σύστημα πρέπει να διαδραματίζει σε μια  σύγχρονη κοινωνία.

 

Στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά κατά καιρούς έχουμε αναφερθεί δε καταστάσεις που επικρατούν στο ΕΣΥ και είναι σχετικά εύκολο να διορθωθούν.

 

Σήμερα θέλουμε να απευθύνουμε στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αλλά κυρίως στην κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να δημιουργήσει ένα νέο ΕΣΥ, σύγχρονο, επιστημονικά άρτιο, αξιοκρατικά στελεχωμένο και λειτουργούν  και εν τέλει αποτελεσματικό.

 

Η οδύσσεια της διακομιδής των τριών ασθενών από τη Δράμα στην Αθήνα (βλέπετε https://simpleandclear.blogspot.com/2020/11/covid.html ), πρέπει να κάνει όλους τους αρμοδίους να τύπτουν το στήθος των και να αναρωτιόνται τι τέρας έχουν οικοδομήσει.

 

Ας ευχηθούμε ότι οι ασθενείς θα τύχουν της επιστημονικά ενδεδειγμένης φροντίδας και οι αρμόδιοι θα αρχίσουν το σχεδιασμό του Νέου ΕΣΥ άμεσα και θα τον ολοκληρώσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου